szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A Jobbik szerint a Fidesz az MSZP útját járja azzal, hogy a kormánypárt megtartja pozíciójában a köztársasági elnököt, mint ahogy a szocialisták sem váltották le a miniszterelnöküket a botrányai után. Az ellenzéki párt hétfőn vitanapot kezdeményez.

Szilágyi György országgyűlési képviselő, a Jobbik budapesti elnöke szombati sajtótájékoztatóján azt mondta: a Fidesz-KDNP azért kapott kétharmados többséget a választóktól, hogy "ne éljünk tovább következmények nélküli országban". Mint fogalmazott, Orbán Viktor kormányfő a korábbi diktatúránál is szörnyűbbet épít.

A miniszterelnök pénteki - még az államfő nyilatkozata előtt tett - kijelentésére utalva a jobbikos politikus azt mondta: nincs olyan, hogy valakinek a személye sérthetetlen, mert ha valaki bűnt követett el, akkor annak következménye kell hogy legyen.
Szilágyi György azt mondta: hétfőn az Országgyűlésben vitanapot kezdeményeznek, hogy a pártok és a képviselők kifejthessék, mi a véleményük Schmitt Pálról. Emellett beterjesztik alkotmánymódosító javaslatukat arról, hogy az államfő elmozdítása után a nép közvetlenül választhassa meg a köztársaság elnökét. Ezen a választáson akár Schmitt Pál is elindulhat - tette hozzá.
A Lánchíd pesti hídfőjénél tartott sajtótájékoztatón - ahonnan előző este több jobbikost is előállított a rendőrség, mert a hídon megpróbálták akadályozni a közúti forgalmat - Szilágyi György azt mondta: az emberek jogos felháborodásukban cselekedtek, és szerintük a rendőrség "a 2006-os brutalitásához hasonló módszerrel és vehemenciával" bánt a tüntetőkkel, és hamis dokumentumok, határozatok alapján akarnak eljárni velük szemben.

Takács Krisztián, a Jobbik ifjúsági tagozatának tagja, aki maga is érintettje volt a rendőri eljárásnak, azt mondta, nem szólították fel háromszor a tüntetőket, mielőtt előállították volna őket, és ezt videofelvételekkel is bizonyítani tudják. Szilágyi György azt követelte: a rendőrség részéről is szűnjön meg a kettős mérce, mert míg az LMP-s tüntetőkkel úgy bánnak, mint a hímes tojással, és a parlament közkegyelmet ad a tüntetőknek, addig a jobbikosokkal szemben ugyanúgy lépnek fel, mint 2006-ban, brutálisan.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Itthon

Külföldön is a Schmitt-interjúról írnak

A külföldi hírügynökségek a péntek este a magyar közszolgálati televízióban elhangzott Schmitt Pál-nyilatkozatból azt emelték ki, hogy a magyar köztársasági elnök nem mond le posztjáról.

Itthon

Hajnalig tartották fogva a Schmitt ellen tüntetőket

Hajnali kettő körül engedték ki az első, még pénteken este a Szabadság hídról előállított tüntetőt a IX. kerületi kapitányságról. Tálos Lőrinc az MTI-nek megerősítette: az illetőt négy társával együtt közlekedési szabálysértéssel gyanúsították meg.

MTI Itthon

Botrányos Schmitt-interjú: végre megszólalt a Fidesz

Az alaptörvény értelmében a köztársasági elnök személye sérthetetlen, "mi ehhez tartjuk magunkat" - közölte Selmeczi Gabriella, a Fidesz szóvivője szombaton az MTI érdeklődésére, reagálva Schmitt Pál péntek esti nyilatkozatára.