szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Kövér László házelnök elnézést kért az Országgyűlés házbizottságának ülésén a szocialistákra tett délutáni megjegyzése miatt - közölte levezető elnökként Latorcai János hétfőn késő este a parlament ülésén, szocialista politikusok felszólalásaira reagálva.

A házelnök Schmitt Pál köztársasági elnök lemondó beszéde után utasította rendre az államfő napirend alatti felszólalása alatt bekiabálókat. Ezután úgy fogalmazott, "engedelmükkel hozzátenném azt, ha már az elmúlt napokban a méltóságról és méltatlanságról hosszú vita kerekedett a sajtóban, hogy az önmagában méltatlan, hogy a tőlem balra helyet foglaló képviselő hölgyek és urak egyáltalán itt ülhetnek az Országgyűlésben". Kövér László kijelentését élénk taps fogadta a kormányoldalról, míg az MSZP-frakció egy része - a Demokratikus Koalícióhoz tartozó néhány független képviselőhöz hasonlóan - kivonult az ülésteremből.

Az esetet két szocialista képviselő idézte fel a hétfő késő esti órákban. Harangozó Tamás és Gúr Nándor az új országgyűlési törvényjavaslat részletes vitájában azt kifogásolta, hogy a képviselői felszólalásokkal szerintük egyébként elég szigorú erkölcsi mércét támasztó előterjesztés nem foglalkozik azzal, ilyen esetekben ki vehetné el a házelnöktől a szót, illetve a tervezett őrség kivezethetné-e Kövér Lászlót.

©

Harangozó Tamás közlésére reagálva Latorcai János, a Ház ülését levezető elnök megerősítette, Kövér László a hétfő esti házbizottsági ülésen - Tóbiás József szocialista frakcióigazgató és Ujhelyi István, a parlament szocialista alelnöke felvetésére - elnézést kért kijelentése miatt. A szocialista Bárándy Gergely felvetette, hogy a házelnöknek a parlament előtt is bocsánatot kellene kérnie.

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hazai pálya: Mit keresett Sobri Jóska ott, túl a kidőlt fán? (videó)

Hazai pálya: Mit keresett Sobri Jóska ott, túl a kidőlt fán? (videó)

Index: Egymillió orosz vakcinát vehet Magyarország

Index: Egymillió orosz vakcinát vehet Magyarország

A koronavírus-védőoltás után a BioNTech igazi nagyágyúja: a rák elleni vakcina

A koronavírus-védőoltás után a BioNTech igazi nagyágyúja: a rák elleni vakcina