szerző:
Zalai Hírlap
Tetszett a cikk?

"Szevasz Dondesz! A kis f...kalap azt hiszi, hogy csak úgy kiugorhat az egészből, majdcsak egyszer abbahagyja.." – ez olvasható ügyintézők levelezésében arról az ügyfélről, aki előtörleszteni akarta hitelét az egyik pénzügyi szolgáltatónál, de nem engedték neki. A levelet véletlenül megkapta az ügyfél is. Az ügy már a bíróságon van.

A levélben említett ügyfél egy Reziben élő háromgyermekes férfi.

Tízmillió forintra lett volna szükségük 2008-ban, de a közvetítők rámenősek voltak, és rábeszélték őket, hogy 20 milliót vegyenek fel, mert az előnyös számukra – mondta a férfi felesége a Zalai Hírlap munkatársának az egerszegi törvényszék folyosóján.

Azt tervezték, hogy amint eladják péceli házukat, törlesztik a kölcsönt. A hitelfelvétel után alig két hónappal, 2008 szeptemberében a házat eladták, és ki akarták fizetni a svájci frank-alapú tartozást, de az UCB Ingatlanhitel Zrt.-nél nem engedték az előtörlesztést. Közben a havi törlesztők megugrottak, ahogy az árfolyam a kezdeti 150 forintról emelkedni kezdett. Amikor meglátták az ügyintézők nem nekik szánt levelezését, úgy döntöttek, más eszközökhöz nyúlnak.

2010 februárjában befizettek 16,5 millió forintot, annyit, hogy a korábban törlesztett összegekkel az UCB visszakapja a folyósított kölcsönt. A hitelfelvételkor kötelezően megkötött és a bankra engedményezett életbiztosításukra fizetett hárommillió forintot pedig veszteségként könyvelte el a család. Emellett formai, illetve tartalmi hibák miatt a kölcsönszerződést semmisnek tekintik, és kezdeményezik az eredeti állapot helyreállítását az ügyben.

A társaság a megkötött szerződésre és az üzletszabályzat alapján még 13,7 millió forintot követel kamat és egyéb költség címén a családtól a befizetett összeg mellett. Utolsó ajánlatuk pedig úgy szólt, hogy a család fizessen egy összegben hétmillió forintot.

Frigyesiék két éve adták be bírósági keresetüket, de érdemi tárgyalás eddig nem volt a hitelintézettel, amely felszámolja viszont elmaradt kamatait, költségeit.

Az UCB Ingatlanhitel Zrt. nem kívánt nyilatkozni az ügyben. A következő tárgyalást május elejére tűzte ki a bíróság - írja a Zalai Hírlap.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Több száz színtévesztő panaszkodik a legutóbbi Liverpool-meccs miatt

Több száz színtévesztő panaszkodik a legutóbbi Liverpool-meccs miatt

Duma Aktuál: Mire számítasz, mikor mókussal a fejeden törsz be a Capitoliumba?

Duma Aktuál: Mire számítasz, mikor mókussal a fejeden törsz be a Capitoliumba?

A BMW M sportmodelleket viszik, mint a cukrot

A BMW M sportmodelleket viszik, mint a cukrot