szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az Index úgy tudja, az Echo Tv-n kedd esténként ezentúl Hírbehozzuk címmel lesz közéleti vitaműsor Pindroch Tamás vezetésével Bencsik András Demokrata kör című műsor helyett.

Mint megírtuk: Bencsik András a Facebook-oldalán jelentette be, hogy az Echot Tv vezetősége letiltotta a Demokrata kör című műsor aznap esti adását egy Demján Sándorra tett megjegyzése miatt. Azt is közölte, hogy ezzel együttműködésük az Echo Tv-vel megszűnik. Az Index úgy tudja, a csatornán kedd esténként ezentúl Hírbehozzuk címmel lesz közéleti vitaműsor Pindroch Tamás vezetésével.

Miki Tímea, az Echo Hungária TV Zrt. vezérigazgatója csütörtökön közleményben reagált Bencsik András Facebookon közzétett írására: "a műsorszám legutóbbi felvételén a műsorvezető Bencsik András olyan kijelentéseket tett, amelyek a TV vezetősége szerint személyiségi jogsértést valósítottak meg, így azok következményeként egy esetleges kártérítési perben a televízió jogi és anyagi felelősséggel tartozott volna. Erre való tekintettel végül úgy döntöttünk, hogy a felvett műsorszám nem kerül adásba, döntésünk mögött semmilyen személyes motívum nem húzódott".

Bencsik András az első Békemeneten
©

"Természetesen fentiekről tájékoztattuk Bencsik Andrást is, azonban a műsor megszüntetése részünkről fel sem merült, az ügyet lezártnak tekintettük azzal, hogy a műsor közreadásának elmaradásából származó problémát mindenképpen békésen és kulturáltan kívántuk rendezni. Az üggyel nem volt célunk indokolatlan ellentétek keltése, mint ahogy nem célunk a nemzeti elkötelezettségű újságírók belső megosztása sem, azonban felelős gazdasági társaságként kötelességünk mindent megtenni azért, hogy megelőzzük jogsértő tartalom közzétételét" - olvasható a közleményben.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!