szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Átlagosan öt óra tizennégy percet töltöttek naponta tévézéssel a négyévesnél idősebb magyarok az első negyedévben. Ez két perccel kevesebb, mint amennyit egy évvel ezelőtt, ugyanebben az időszakban mértek - derül ki az AGB Nielsen elemzéséből MTI-hez csütörtökön eljuttatott elemzéséből.

A legtöbb időt (6 óra 51 percet) az ötvenévesnél idősebbek töltötték a televízió előtt, míg a legkevesebbet (2 óra 25 percet) a 4 és 17 év közöttiek. 

Az idei első negyedévben is a két országos kereskedelmi tévét nézték a legtöbben. Közönségarányuk 34 százalék volt, ami azonban 7 százalékponttal elmarad az elmúlt évben mérttől. Arányaiban nagyobb közönséget tudhatnak magukénak a tematikus csatornák: az ismeretterjesztő, a hír-, a film-, a közszolgálati és az általános szórakoztató televíziók. 

A közszolgálati televíziók a tavaly mért átlagos 11,5 százalékos nézettségüket 13,8 százalékra növelték. Növelték nézettségi arányukat a hírműsorok, ez idén 11,3 százalékos volt az első negyedévben, valamint a filmek, amelyekre a tévézési idő több mint 16 százalékát fordították az emberek átlagosan.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Nyakunkon az új időszámítás a kártyaelfogadásban. Ön felkészült?

Nyakunkon az új időszámítás a kártyaelfogadásban. Ön felkészült?

Melvyn Krauss: Brüsszel fausti alkut kötött, Orbán fellélegezhet, de csak átmenetileg

Melvyn Krauss: Brüsszel fausti alkut kötött, Orbán fellélegezhet, de csak átmenetileg

Hétköznapi autók, csúcstechnológiával – ma már ez az alap

Hétköznapi autók, csúcstechnológiával – ma már ez az alap