szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Az LMP nem vesz részt az igazságszolgáltatási törvénycsomag vitájában, azt ugyanis sürgős és kivételes eljárásban tárgyalják - mondta hétfői, parlamenti sajtótájékoztatóján Schiffer András. A törvénycsomag vitája hétfőn, illetve kedden lesz a Házban.

A politikus indoklásként úgy fogalmazott, már az év elején jelezték, hogy az ilyen eljárásokban nem vesznek részt. Hozzátette, amit a Fidesz kivételes és sürgős eljárással kíván "áttolni" a parlamenten az "kizárólag az oligarcháknak kedvez".

A képviselő egyúttal a "kalandorkormányzás másik tipikus példájának" nevezte azt, hogy a munka törvénykönyve átmeneti rendelkezéseit is "erőltetett menetben préselik át" a Házon. Hangsúlyozta, hogy a munka törvénykönyve július elején lép életbe, de az átmeneti törvény már most több ponton hozzányúl a jogszabályhoz.

Az LMP frakciója azt kezdeményezi, hogy halasszák el a munka törvénykönyvének hatálybalépését, mert az, hogy az átmeneti rendelkezések két héttel a hatálybalépés előtt születnek meg, "totális káoszt teremt a munka világában" - jelentette ki.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!