szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Az Európai Unió támogatásával felújították Baja történelmi városközpontját. A beruházás 1,2 milliárd forintos keretéből 900 millió forintot nyertek pályázaton – mondta a pénteki átadáson Zsigó Róbert polgármester.

A beruházáshoz két éve fogtak hozzá, a munka két ütemben zajlott. Először a helyközi autóbusz-pályaudvar rekonstrukciója készült el, majd a belvárosi mélyépítési munkák következtek. Új homlokzatot kapott néhány épület, kiskereskedelmi és vendéglátó-ipari egység a Szentháromság téren és a sétálóutcában.

Kialakult a Tóth Kálmán tér és a Szent Imre tér végső arculata: helyükre kerültek a térkövek, és új térbútorzat várja a belvárosban sétálókat. Elkészült a lépcsőzetes csobogó, a hozzá tartozó medence, és új környezetet kapott két belvárosi templom.

A történelmi városközpont átadása után a Bácskai Kultúrpalotában megnyitották a város eddigi legnagyobb, Csodálatos Baja nevű, öt hónapon át tartó programsorozatát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!