szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Aggódnak a BKV-s dolgozók a buszüzem részleges kiszervezése miatt, mivel a BKV teljesítményének csökkentése munkahelyek megszűnésével járhat – közölte szerdán a Cinkota Autóbuszgarázs Szakszervezet.

A teljesítménycsökkenés miatt a bevételek is alacsonyabbak lesznek, és a BKV adóssága nem fog változni, a többi ágazat (metró, villamos, troli, HÉV) anyagi terhei is növekedni fognak – közölte a szakszervezet.

Az érdekképviselet választ vár arra, milyen számításokkal támasztja alá a Budapesti Közlekedési Központ (BKK), hogy az alvállalkozók olcsóbban tudják elvégezni a feladatot a BKV-nál. Hozzátették: a BKV szerintük sokkal eredményesebben és nagyobb szakmai rutinnal tudja elvégezni a feladatot. A szakszervezet szerint a legutóbbi, 150 új busz forgalomba állítását célzó tenderen a BKV nem indulhatott, és ez versenyhátrányt jelent.

A BKK legutóbbi, 150 új busz beszerzésére irányuló tenderét az Index augusztus 17-i információi szerint a VT-Transman nyerte, a szóló és csuklós Mercedes Citarók várhatóan 2013 tavaszán állhatnak forgalomba Budapesten. A BKK reagálása szerint még nem zárult le a tender.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Véget ér a Renault Twingo pályafutása

Véget ér a Renault Twingo pályafutása

Nem mindig a vásárló jár jól az új jótállási szabályokkal

Nem mindig a vásárló jár jól az új jótállási szabályokkal

Kidobott karácsonyfákból készítenek üdítőt Észtországban

Kidobott karácsonyfákból készítenek üdítőt Észtországban