szerző:
MTI

A szocialista párt elnöke szerint az MSZP meg fogja verni a Fideszt a választásokon. Ilyen regisztrációval, olyan választójogi rendszerrel, így is, úgy is meg fogjuk verni a Fideszt - fogalmazott Mesterházy Attila vasárnap Győrben egy sajtótájékoztatón.

Az előzetes választási regisztrációval kapcsolatban a politikus úgy fogalmazott: látható módon fogy a Fideszen belül is a győzelembe vetett hit és önbizalom. Nem tudnak érveket felhozni amellett, miért van szükség erre a megoldásra, miközben van az országban egy működő választói nyilvántartási rendszer, amely alapján 22 év óta zökkenőmentesen bonyolították le a voksolásokat – tette hozzá.

"Regisztrációval vagy anélkül, ugyanúgy a magyar nép el fogja zavarni a Fideszt, ahogy eddig egyébként minden, hazugságra épülő politikai hatalmat is elzavart a történelem során" - jegyezte meg a pártelnök.

Kiemelte: a következő választásokra készülve el akarják kerülni a szocialisták 2006-os hibáját, hogy "mondunk valamit választási program címén a választóknak, aztán kormányprogramként mást csinálunk". De azt is - tette hozzá -, amit Orbán Viktor csinált 2010-ben, amikor "semmit nem mondott, semmilyen programot nem adott a magyar választóknak, és ehhez képest még azokat az érzéseket sem tudta beteljesíteni, amiket felkeltett a választási kampány során".

Mesterházy Attila beszámolt arról, hogy végéhez közeledik a párt Kelet-Magyarország programjának megalkotása, valamint indul a Nyugat-Magyarország stratégia készítése is. Ennek részeként október 4-5-én tart kihelyezett ülést a szocialista párt országgyűlési képviselőcsoportja.

Helyi ügyekről szólva kitért arra is: két-három héten belül eldöntik, hogy polgári vagy büntetőjogi lépéseket tegyenek az Audi logisztikai parkjával kapcsolatos telekügy miatt. Megfogalmazása szerint azzal, hogy "üveggyöngyökért" megvették a létesítmény leendő helyét, tetemes összeggel "verték át" az eladókat, és veszélybe sodorták a beruházást.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!