szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A Jobbik panasszal él az 1956-os forradalmár Mansfeld Péterre halálos ítéletet kérő ügyész, Mátsik György elleni feljelentés elutasítása ellen.

A jobbikos Murányi Levente panasszal élt a - Mansfeld Péterre is halálos ítéletet kérő - Mátsik György volt ügyész elleni feljelentés elutasítása ellen - jelentette be az ellenzéki politikus keddi sajtótájékoztatóján. 

Murányi Levente Szilágyi György szintén jobbikos országgyűlési képviselővel, Mansfeld Lászlóval - az 1956-ot követő megtorlásokban kivégzett Mansfeld Péter testvérével - és a Magyar Politikai Foglyok Szövetségével közösen július végén jelentette fel Mátsik Györgyöt több rendbeli szándékos emberölés, több rendbeli szándékos súlyos testi sértés, több rendbeli kényszervallatás, több rendbeli jogellenes fogva tartás és több rendbeli bűnpártolás ügyében. A Központi Nyomozó Főügyészség szeptember 6-án kelt határozatában bűncselekmény hiányában elutasította a feljelentést, amely ellen a határozat szerint egyedül Mansfeld László élhet panasszal. 

Murányi Levente kedden közölte: Mansfeld László "többszöri telefonos megbeszélésük ellenére sem" kíván panasszal élni, mert "az öccse igazáért folytatott több évtizedes harc ilyen lezárása megkeserítette". A jobbikos politikus hangsúlyozta: kötelességének érzi, hogy "ne hagyja ennyiben" ezt az ügyet, ezért - mivel őt magát is elítélték 1956 után - panasszal élt az ügyészség elutasító határozata ellen. 

Murányi Levente úgy fogalmazott: "hivatali kötelessége azzal fenyegetni Mátsik Györgyöt és a hozzá hasonlókat, hogy elnyerik méltó büntetésüket" és szerinte "végig kell menni a még élő ilyen embereken és folyamatos vegzálást kell biztosítani a számukra".

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!