szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Számos lap és elektronikus médium közül csak a Népszava és az ÉS válaszolt az Átlátszó.hu állami hirdetéseket firtató megkeresésére. A Mandiner blog már korábban közzétette állami forrásból származó bevételeit.

Szeptember közepén a Mandiner blog nyilvánosságra hozta, mennyi állami hirdetés jelent meg az oldalon 2007 és 2011 között. Ez adta az ötletet az Átlátszó.hu tényfeltáró internetes újságlnak, hogy végigkérdezze a magyar médiát, náluk mennyit költött az állam hirdetésekre.

Az atlatszo.hu a következő lapokat, tévéket, rádiókat és híroldalakat kereste meg kérdésével:  Magyar Nemzet, Lánchíd Rádió, Hír TV, Népszabadság, Heti Válasz, Index, Demokrata, Echo TV, Class FM, Origo, Magyar Narancs, ATV, Népszava, RTL Klub, tv2, HVG, Élet és Irodalom (ÉS).

Az Átlátszó többszöri megkeresésére mindössze két lap, a Népszava és az ÉS válaszolt. A válaszokból kapott adatokról az Átlátszó.hu-n olvashat.

A kérdésnek kiemelt aktualitást ad, hogy a múlt héten a kormány egészoldalas hirdetéseket közölt a napilapokban, amelyekben - enyhén szólva - az IMF-fel kapcsolatos elutasító álláspontját védte. A hirdetések olvasott internetes oldalak bannereink is feltűntek.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hatalmas fénycsóva húzott el az égbolton Angliában

Hatalmas fénycsóva húzott el az égbolton Angliában

Elutasították az Orbán Győző cégének túlárazása miatt tett feljelentést

Elutasították az Orbán Győző cégének túlárazása miatt tett feljelentést

Videó: A város közepén, a Rákóczi úton csatázott két autós

Videó: A város közepén, a Rákóczi úton csatázott két autós