szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Tarlós István közleményben reagált csütörtök esti ATV-s szereplésére. A főpolgármester "minősíthetetlennek tartja" Kálmán Olga riporteri magatartását, "a nőtől elnézést kér, de a riportertől nem".

"Kálmán Olga riporteri magatartását most is minősíthetetlennek tartom" - közölte péntek délelőtt a főpolgármester. Tarlós István - utalva csütörtök esti ATV-s interjújára - azt írta: ahogy az őt kérdező újságíró "terelgeti, alázza a 'jobboldali' interjúalanyait, az régóta feltűnő".

Tarlósnak az is feltűnt, hogy szerinte "mennyire másképp kérdezi, hagyja beszélni a jelenlegi ellenzék politikusait". "Tegnap én több lehetőséget is kínáltam Kálmán Olgának arra, hogy váltson a folytatólagosan személyeskedő témáról, és a város ügyeiről is beszéljünk, de erre nem volt hajlandó. Egyszerűen nem engedtem, hogy engem is megalázzon" - írta közleményében.

"Mindig azt hallom, hogy nem illik újságíró hölgyek nőiességére célozgatni, mert nem nőként, hanem riporterként résztvevői a beszélgetésnek. Azt hittem, Kálmán Olga is ilyen minőségben kérdezget. Így tehát Kálmán Olgától, a nőtől elnézést kérek, de Kálmán Olgától, a riportertől nem" - zárul a főpolgármester közleménye.

„Az a baj, hogy magának nincs más gondolata, nem nagyon érdemes magához bejönni, mert nem tud értelmes kérdést feltenni, ezen lovagol két éve, és nem hiszem, hogy a főnökei ezért megdicsérik, mert ha magának két éve egyetlen kérdése van, akkor nem nagyon érdemes magával beszélgetni” – mondta beszámolónk szerint Tarlós az ATV csütörtök esti adásában, miután a riporter a fővárosi Fidesz és a Tarlós István között fennálló konfliktusról faggatta.

Amikor Kálmán újra arról faggatta, hogy a BKK buszbeszerzése ügyében miért nem szavazott együtt frakciójával, Tarlós azt mondta: szerkesztő asszony, a választ, amit adtam, kilencvenes IQ fölött meg szokták érteni, hogy ön nem értette meg, az legfeljebb a kialvatlanságával hozható összefüggésbe.

Kálmán Olga kérdésére, miszerint minden nőt így szokott-e Tarlós sértegteni, a főpolgármester azt mondta, nem tudja, miért nem tudnak a Fidesz-Tarlós viszony kérdésén túljutni, amikor ennél fontosabb problémák vannak. A riporter erre válaszul azt mondta, hogy túllépnek majd, ha értelmes választ kap a kérdéseire, mire Tarlós azzal vágott vissza, hogy nem tud együgyű kérdésekre értelmes válaszokat adni. Akkor legközelebb majd a válaszainak megfelelően fogok kérdezni - zárta le a beszélgetést az ATV riportere.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Závecz: Gyengült a Fidesz vidéken, sok körzet pár száz szavazaton múlhat

Závecz: Gyengült a Fidesz vidéken, sok körzet pár száz szavazaton múlhat

Emberrablásért ült, aztán hirtelen államfő lett a „kirgiz Trump”

Emberrablásért ült, aztán hirtelen államfő lett a „kirgiz Trump”

Leleplezték a megújult Minit

Leleplezték a megújult Minit