szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Százezreket mozgattak meg a különböző pártok és szervezetek október 23-i rendezvényei Budapesten. Az MTI is megbecsülte az egyes rendezvények résztvevőinek a számát, a Belügyminisztérium pedig rendőrségi becslésre hivatkozva azt közölte, közel 400 ezren voltak a kormányoldali ünnepségen.

A Demokratikus Koalíció Egyetem téri rendezvényén mintegy ezren jelentek meg, a Jobbik Deák Ferenc téri nagygyűlésén néhány ezren vesznek részt. Az Egymillióan a magyar sajtószabadságért (Milla) egyesület demonstrációjának kezdetekor mintegy 20 ezren gyűltek össze. A Széna térről a Kossuth térre tartó Békemeneten mintegy 150 ezer ember vesz részt - becsülte az MTI.

Később a Belügyminisztérium ismertette a rendezvényekre vonatkozó rendőrségi létszámbecsléseket is, e szerint a Békemeneten több mint 150 ezren, a Milla tüntetésén csaknem 20 ezren, a Jobbik demonstrációján néhány ezren, a Demokratikus Koalíció rendezvényén több százan vettek részt.

Ezt követően a BM egy egymondatos közleményt is kiadott, amely szerint a hivatalos állami ünnepségre a Kossuth tér teljesen megtelt, a Békemenet résztvevői megtöltik az Alkotmány utcát és a környező mellékutakat. A rendőrség becslése szerint a rendezvényen közel 400 ezer fő vesz részt - írta a közlemény.

Az október 23-i eseményekről a folyamatos tudósításunkat itt olvashatja!

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!