szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Megtelt a Kossuth tér és környéke, mivel a Békemeneten 150 ezren vettek részt. A Milla rendezvényén kevesebben voltak, ám ott bejelentették, hogy összeállnak Bajnai alapítványával, és megalakítják az Együtt 2014 választási mozgalmat. Gyurcsány szerint a Fideszt szét kell zúzni, Vona szerint az izraeliek nyúlják le a magyar földet.

1 2 3 4 5 6 7
11
Sorrend megfordítása

A Jobbik sem vonul már

Véget ért a Jobbik ifjúsági tagozatának rendezvénye is a Magyar Rádió épülete előtt. A tömeg - elvileg - elkezdett szétszórodni, igaz, néhányan a Kossuth térre vonulnának.

Folyamatos közvetítésünket is lezárjuk. Ám ha valami fontos történik, arról mindenképpen beszámolunk.

Máris nyomul a Facebookon Bajnaiék új mozgalma

Hozzávetőleg ötszáz lájkot gyűjtött eddig a Bajnai Gordon által a Milla október 23-i ünnepi demonstrációján bejelentett Együtt 2014 Mozgalom, amelynek mától él a Facebook-oldala.

Odaért a Rádióhoz a Jobbik

Felduzzadt a tömeg, mire a Jobbik a Magyar Rádió épülete elé ért. Most Farkas Gergely, a Jobbik ifjúsági tagozatának vezetője mond beszédet.

Zsidózva értek a fáklyások a Dohány utcához

A Dohány utcához közeledve a Jobbik fáklyás menetének résztvevői azt kiabálták, "mocskos zsidók", illetve hogy igenis "van cigánybűnözés".

Kárpátiára indult el a Jobbik fáklyás menete

Elindult a Jobbik ifjúsági tagozatának fáklyás menete a Deák térről, a menetet két motoros vezette fel, vonulás közben a Kárpátia zenéje szólt.

Előállítottak egy zsidózót a Jobbiknál

A férfi antiszemita bekiabálásokkal zavarta meg az eseményt a rendőrség szerint. Az érintett az igazoltatás után, a felszólítás ellenére folytatta a szabálysértést, ezért a rendőrök garázdaság miatt állították elő.

Elfáradt a Bajnaira várakozó tömeg

Elfáradtak az emberek a sok beszéd végére a Milla tüntetésén, Bajnai Gordon beszéde után elindultak haza - jelenti helyszíni tudósítónk. Tudósítónk szerint a körülötte álló emberek nagyon várták a volt miniszterelnök beszédét, amelyet nagy figyelemmel követtek, de utána azonnal elindultak haza.

Vége a millások rendezvényének

Az Astoria irányában nem lehet elhagyni a rendezvényt a jobbikosok miatt - közölték a szervezők.

Megindult haza a Békemenet

Az Orbán-beszéd után közvetlenül megindult a tömeg haza a Kossuth téren - jelenti helyszíni tudósítónk.

Bajnai hatalmas összefogást akar

A ránk váró feladat Bajnai szerint hatalmas: a határokon belül kell egyetértenünk. Aki a 10 milliós országot osztja meg, az a lelkében 15 milliós nemzetet is megosztja.

Új, erős közép megszervezésre lerakjuk az összefogás alapjait - erről szól Bajnai szerint ez a nap. Mindez azt jelenti, hogy nem új pártot alapítanak, hanem szövetséget hoznak létre. A Haza és Haladás, a Szolidaritás és a Milla ezért összefogott, és a nemzet közös nevezőin keresztül programot alkot.

A mozgalom várja a csalódott jobboldaliakat, a hatni akaró zöldeket, a reménykedő baloldaliakat, illetve azokat, akik nem akarnak pártot választani. "Ezt a rezsimet politikai eszközökkel lehet csak leváltani" - mondta.

1 2 3 4 5 6 7
11

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!