szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Az MSZP szerint Orbán Viktor hazárdjátékot folytat, pedig ha megszakadnak az IMF-tárgyalások, akkor a forint árfolyama drámai mértékben romolhat, Magyarország pedig még inkább kiszolgáltatottá, védtelenné válik az európai pénzpiacok rezdüléseire.

Miután az Origo.hu pénteki cikkében azt írta, hogy elmérgesedett a viszony a Nemzetközi Valutaalap és a magyar kormány között, a szocialista Burány Sándor sajtótájékoztatón azt mondta, hogy a miniszterelnök "hazárdjátéka" veszélyezteti, hogy Magyarország megállapodásra jusson az IMF-fel és az Európai Unióval. Az Origo cikke szerint az "IMF-nél házon belül már arról beszélnek, hogy gyakorlatilag szakítottak a magyar féllel", részben a hiteltárgyalásokról indított miniszterelnökségi médiakampány miatt.

"Miközben betiltották a játékgépeket, úgy tűnik, hogy a miniszterelnök tovább hazardírozik, játékfüggővé vált. Csak nem a saját pénzét, hanem Magyarország sorsát teszi kockára" - fogalmazott Burány Sándor, megjegyezve, hogy a hírportál értesülésére erőteljesen gyengülni kezdett a forint árfolyama. Kérdésre válaszolva hozzátette: ha megszakadnak az IMF-tárgyalások - amit Varga Mihály tárca nélküli miniszter időközben cáfolt -, akkor a forint árfolyama drámai mértékben romolhat, Magyarország pedig még inkább kiszolgáltatottá, védtelenné válik az európai pénzpiacok rezdüléseire.

Burány Sándor a sajtótájékoztatón arról is beszélt, hogy a kormányváltás óta a lényeges gazdasági mutatók szinte mindegyike romlott, az ország például egy év alatt 17 helyet csúszott vissza a versenyképességi rangsorban. Eközben esett az életszínvonal: a magyarok háromnegyede ma nem tudna kifizetni egy váratlan 50 ezer forintos kiadást, kétharmaduk nem engedhet meg magának évente egy egyhetes üdülést, és a nélkülözés miatt hárommillióan nem jutnak megfelelő mennyiségű húsételhez - mondta.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Rudolf Péter az SZFE-ről: A megosztottság egyszerűsít

Rudolf Péter az SZFE-ről: A megosztottság egyszerűsít

Visszavonja gázkamrázós írását Demeter Szilárd

Visszavonja gázkamrázós írását Demeter Szilárd

Aegon: Csak a név változik, az ügyfeleknek nincs teendőjük

Aegon: Csak a név változik, az ügyfeleknek nincs teendőjük