szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Egy gyanús férfi megvárja, amíg záródnak az ajtók a 3-as metrón, a Klinikák megállónál, majd hirtelen kikapja egy nő kezéből a telefonját, és elrohan. Az ajtó becsukódott, a nő már hiába dörömböl – ez látható azon az amatőr felvételen, amelyet a YouTube-ra töltöttek fel. (Az eredeti felvételt a sértett kérésére olyannal helyettesítettük, amelyen a szereplők nem felismerhetők.)

Az eredeti, Youtube-ra feltöltött felvételhez tartozó leírás szerint a szemben ülőknek gyanús lett a szerelvény ajtajánál ácsorgó férfi, ezért kezdték el telefonnal „filmezni”.

A tolvaj megvárta, hogy megálljon a metró a Klinikáknál, majd záródni kezdjenek az ajtók. Pillanatok alatt kapta fel egy mellette ülő fiatal nő telefonját és rohant el. Az utasok felhördültek, de már késő volt. Az ajtó becsukódott, a szerelvény elindult, a telefon tulajdonosa pedig hiába dörömbölt a szerelvény ajtaján. A fiatal nő magyarul kiáltozott segítségért, és azért, hogy a metró álljon meg.

A felvétel készítője kérte, hogy aki felismeri a tolvajt, illetve látja valahol, értesítse a rendőrséget.

A hvg.hu kereste a rendőrséget azzal kapcsolatban, hogy tudnak-e a videofelvételről, és vizsgálják-e azt. Kérdéseinkre későbbre ígértek választ.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!