szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A kedden párttá alakult 4K! nem csatlakozik a Bajnai-mozgalomhoz, ellenben törekszik arra, hogy még a választások előtt megállapodást kössön a demokratikus erőkkel - közölte a párt, mely a "régi, igazságtalan rendszer" részének tartja Bajnai Gordont.

Nem csatlakozik a Bajnai-mozgalomhoz a 4K!, amely kedden alakult párttá, miután a Fővárosi Bíróság bejegyezte kérelmét.

"A volt szocialista miniszterelnököt a 4K! a régi, igazságtalan rendszer részének tartja, ezért nem látja értelmét, hogy belépjen a mozgalmába" - olvasható keddi közleményükben.

"Annak az erőnek a megszervezését tartjuk a feladatunknak, amely változtatni akar az elmúlt húsz év társadalmi igazságtalanságain és durva egyenlőtlenségén. Ennek érdekében a nyár során az Új pólus nevű szövetség kialakításán dolgoztunk az LMP-vel, a Millával és a Szolidaritással közösen. A Szolidaritás és a Milla azonban ősszel sajnos úgy döntött, hogy feladja a tervet, és inkább beáll az egyik volt szocialista miniszterelnök mellé" – mondta Istvánffy András, a 4K! elnöke.

A 4K! ennek ellenére kitart a megújulás programja mellett, és nem tartja folytathatónak az elmúlt húsz évet. A megújulás szempontjából hiteltelennek tarja a szocialisták egykori miniszterelnökét, aki a jelenlegi kormányhoz hasonlóan az egyenlőtlenségeket növelő megszorító politikát folytatott, ezért nem látja értelmét annak, hogy beálljon a Bajnai-mozgalomba - közölték.

"Arra törekszünk, hogy a választások előtt megállapodást tudjunk kötni a demokratikus erőkkel a jogállam helyreállítására: demokratikus alkotmányozási folyamatra és utána új, tisztességes választások megtartására, ahol az állampolgároknak lesz lehetősége arra, hogy szabadon választhassanak a különböző alternatívák között" – tette hozzá Istvánffy.

"A 4K! véget akar vetni a politikai maffiák húsz éve tartó uralmának, ezért célnak tekinti a politikusok visszahívhatóságát, a gazdasági és a politikai elit összefonódásának felszámolását és a további privatizációk megakadályozását" – jelentette ki a 4K! elnöke.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!