szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Európai uniós támogatással összesen tizenegy autóbusz-állomását korszerűsíti a szolnoki központú Jászkun Volán. A karcagi, a kunszentmártoni, a tiszafüredi és a törökszentmiklósi autóbusz-állomáson lesz a legnagyobb változás: a régi épületeket az odavezető utakkal együtt teljesen felújítják és akadálymentesítik.

A majdnem 500 millió forint értékű projekt a legnagyobb fejlesztés lesz a 60 éves cég történetében – mondta csütörtökön Pozsonyi István termelésszervezési igazgató.

A karcagi, a kunszentmártoni, a tiszafüredi és a törökszentmiklósi állomás mellett az abádszalókin, a jászapátin, a kisújszállásin, a kunhegyesin, a mezőtúrin és a túrkevein úgynevezett dinamikus utas-tájékoztatási rendszert szerelnek fel.

Valamennyi felsorolt autóbusz-állomás, továbbá a jászberényi térfigyelő kamerákat is kap. A tervek szerint 2013 tavaszán kezdenek hozzá a munkákhoz.

A Volán vállalatok átszervezésével a szolnoki további négy, eddig önálló céggel, az egrivel, a gyöngyösivel, a hatvanival, és a salgótarjánival egyesül majd. A Volán-társaságok egy holding irányítása alá kerülnek, de jogi önállóságukat az átalakítási folyamat első szakaszában megtartják. Az Agria, a Nógrád, a Mátra, a Hatvani és a Jászkun Volánból létrejövő céget Uti Csaba (Hatvani Volán) vezeti majd – válaszolta egy újságíró kérdésére a termelésszervezési igazgató.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!