szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Európa válságban van, új rend alakul ki, és ennek egyik élharcosa Magyarország - hangoztatta a Vidékfejlesztési Minisztérium államtitkára szerdán Gödöllőn, a hazai és határon túli politikai és gazdaszervezetek képviselői részvételével tartott Kárpát-medencei Összefogás Fórum megnyitóján.

Budai Gyula elmondta: a változások sikeres megvalósításához olyan barátokra, szövetségesekre van szükség, mint a határon túli honfitársaink. Ez az üzenete a kettős állampolgárság megadásának is - tette hozzá.

"Aki mindig hátrál, lemond, a gyávaságot tartja megmaradásunk biztosítékának, elvész a világ megvetésében, és könnyű zsákmány az elnyomója számára, márpedig Magyarország az ország és nemzethatáron belül mindig erős marad" - fogalmazott Budai Gyula. Hozzátette, a Magyarországot támadó köröknek ez az együvé tartozás fájó pont, mert egy kis nemzet Európa közepén felemelte a fejét, és nem hajlandó tudomásul venni azokat a megszokott dolgokat, amelyekre mások csak bólogatnak. 

Az államtitkár kiemelte: a határon túli gazdaszervezetekkel most kialakuló együttműködés, szakmai programok is a felemelkedést szolgálják. Ennek részeként például a közelmúltban székelyföldi gazdálkodók egy csoportja járt Magyarországon a kis és közepes gazdaságok, az állattartás körülményeiről gyűjtve tapasztalatokat.

A tanácskozáson elhangzott, hogy az agrártárca ez év elején adta ki a Darányi Ignác-tervet, amelynek része a Kárpát-medencei magyarsággal az együttműködés fejlesztése a vidéki térségek megerősödése érdekében. A tárca az elmúlt hónapokban székelyföldi, felvidéki, kárpátaljai, vajdasági, délvidéki, muravidéki, burgenlandi gazdaszervezetekkel vette fel a kapcsolatot, az ő képviselőik is részt vettek a mostani tanácskozáson.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!