szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

"Frissítette" a Bayer Zsolt szombati cikkével kapcsolatos nyilatkozatát a Magyar Hírlap tulajdonosa és főszerkesztője. Széles Gábor és Stefka István korábbi bocsánatkérésük után most arra hívták fel olvasóikat, hogy "álljanak ki főmunkatársunkért, lapunkért és a munkáját végző nemzeti kormányért".

"A Magyar Hírlap nemcsak visszautasítja a posztkommunisták legújabb boszorkányüldözését, de felhívja olvasóit, támogatóit, hogy álljanak ki főmunkatársunkért, lapunkért és a munkáját végző nemzeti kormányért" - írta a Magyar Hírlap online kiadásában szerdán megjelent, "frissített" nyilatkozatában Széles Gábor, a Magyar Hírlap tulajdonosa és Stefka István, a lap főszerkesztője.

"Kedd délelőtt óta lankadatlan erővel folyik a balliberális erők lejárató, rágalmakkal teletűzdelt kampánya lapunk ellen. Nem először. Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök egyszer már karanténba akarta zárni a Magyar Hírlapot" - írták a szerdai üzenetben.

"Akkor, 2009 februárjában a sajtó- és szólásszabadságért, a Magyar Hírlap létéért hatalmas tömeg tüntetett a Kossuth téren, ami méltó válasz volt a kormányzati önkénnyel szemben. Most ismét az ellen az országos napilap ellen szervezkednek, amely immár több mint hat éve a demokrácia, a szabadság, a függetlenség mellett tette le voksát" - olvasható a közös írásban.

"Ezúttal nem Bayer Zsolt írása a lényeg. A fővárosban és a magyar vidék egy részén olyan állapotok alakultak ki, amelyek megkeserítik az emberek mindennapjait. A balliberális országrontás eredményeként még mindig gyilkosok, bestiálisan kegyetlen bűnözők garázdálkodnak sok helyütt, de a liberális elit elfedné a bajokat. Bűnpártolás ez a javából, ami sokkal gyalázatosabb eljárás, mint maga az eredeti bűn" - közölte Széles és Stefka.

Hozzátették, hogy "egyes ellenzéki erők és a megvezetett emberek az ország valódi bajaiként az antiszemitizmust és a rasszizmust jelölik meg úgy, hogy közben megkötik azoknak a hatóságoknak a kezét, akik milliók biztonságáért felelnének. Vallottuk és valljuk, hogy az antiszemitizmus és rasszizmus csak gyűlöletkeltésre és a társadalmon belüli feszültségkeltésre alkalmas. Ebből nem kérünk" - írják.

"Rendületlenül hiszünk abban a jogunkban, hogy a hazánkban senki nem védelmezhet gyilkosokat, csak azért mert az ő élettől gondosan elszeparált köreikben aggályos a nevén nevezésük. A gyilkosok számára nincs bocsánat. A védelmezőiknek még kevésbé" - olvasható a lapban.

A Magyar Hírlap tulajdonosa és főszerkesztője kedden még azt írta, hogy Bayer Zsoltnak a lap szombati számában megjelent, a szigethalmi késeléshez kapcsolódó - azóta nem csak ellenzéki, hanem kormánypárti politikusok által is bírált írása - nem a lap véleményét tükrözi. Akkori üzenetükben hozzátették, hogy bár a publicista szavait félremagyarázták, elnézést kérnek azoktól, akik számára félreértésre adott okot a szerző néhány gondolata.

A korábbi nyilatkozatban azt írták, hogy "ha újságíró kollégánk néhány gondolata mégis félreértésre adhatott okot, akkor azért elnézést kérünk minden érintettől, olvasótól". Akkor azt is közölték, hogy a lap elítél minden rasszista és antiszemita megnyilvánulást, és még fokozottabban figyel arra, hogy "olyan írás ne jelenjen meg, amely gyűlöletkeltésre adhat teret akár a jobb-, akár a baloldal számára".

Bayer Zsolt szóban forgó szombati írásában a szigethalmi késelésre utalva úgy fogalmazott, hogy "gyáva, undorító, kártékony állatok" késeltek. Hozzátette: "a tények pedig ezek, a cigányság jelentős része nem alkalmas az együttélésre. (...) A cigányság ezen része állat, és állatként viselkedik. (…) Állatok meg ne legyenek. (…) Ezt kell megoldani - de azonnal és bárhogyan!" - zárta írását szombaton Bayer.

A publicista kedden válaszolt a bírálatokra, és azt írta, hogy szándékosan félreértették a mondatait. "Nem akarom likvidálni a cigányságot, sem egy részét, sem egyetlen cigányt. (...) Rendet akarok. Azt akarom, hogy minden tisztességes cigány ember boldoguljon ebben az országban, és minden, társadalmi együttélésre képtelen és alkalmatlan cigány pedig legyen kirekesztve a társadalomból" - fogalmazott keddi írásában Bayer Zsolt.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Kedvez az autófeltöréseknek a kijárási tilalom

Kedvez az autófeltöréseknek a kijárási tilalom

A rendőrség megtalálta az autóst, aki a járdán száguldozott Budapesten

A rendőrség megtalálta az autóst, aki a járdán száguldozott Budapesten

5-ös alá: itt a nyújtott BMW 3 Gran Limousine

5-ös alá: itt a nyújtott BMW 3 Gran Limousine