szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az aktivisták a lebontott kordonokat a Fővárosi Közterület-fenntartó irodájához vitték. Videó.

"Munkaterület, a kordonon belül tartózkodni tilos!" feliratú táblával kerítették el több fővárosi aluljáró egy részét. A Fővárosi Önkormányzat korábban azt közölte, hogy a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. és a BKK Közút Zrt. a budapesti aluljárók rendben tartásával kapcsolatos közszolgálati feladatainak eleget téve folyamatos nagytakarításba és fertőtlenítésbe kezdett. Ennek zavartalan végzéséhez munkaterületeket alakítottak ki, amelyeket lezártak kordonnal és táblákkal. A Blikk szerette volna megtudni, mely aluljárókban meddig takarítanak, és azt, hogy mindennek van-e köze a hajléktalanokhoz, de kérdéseire nem kapott választ.

Kedd este civilek a Blaha Lujza téri metróaluljáróban elbontották a kordont és elvitték azt a Fővárosi Közterület-fenntartó irodájához.

A Fővárosi Önkormányzat szerdán azt közölte, hogy elfogadhatatlan számára "az a fajta erőszakos fellépés, amit az anarchista csoport alkalmazott". "Az önkényes épületfoglalás után ez már a második olyan megnyilvánulás, amely a közrend kocsmai stílusú megzavarását szolgálja" - közölték, tartva magukat ahhoz, hogy munkaterületről van szó, amelyről ha minden esetben elhordanák a korlátokat, az közvetlen balesetveszélyt is előidézhet. A hatóság a jövőben fokozni fogja ellenőrző tevékenységét - írják.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Ittasan tolatva gázoltak halálra egy gyalogost Mosonmagyaróváron

Ittasan tolatva gázoltak halálra egy gyalogost Mosonmagyaróváron

Újabb minisztere hagyja ott Trumpot

Újabb minisztere hagyja ott Trumpot

Fényes nappal késeltek meg egy férfit Budapesten

Fényes nappal késeltek meg egy férfit Budapesten