szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A kormány a keleti nyitás politikájának keretében igyekszik szorosabbra fűzni nemcsak a gazdasági, hanem a felsőoktatási kapcsolatait is az arab országokkal - közölte az MTI-vel a Miniszterelnökség külügyi és külgazdasági államtitkára, miután csütörtökön Budapesten találkozott a szaúdi felsőoktatási miniszterrel.

Szijjártó Péter a Halid bin Mohamed al-Ankarival folytatott megbeszélése után elmondta, jelenleg háromszáz szaúdi hallgató  tanul Magyarországon, ezt a létszámot rövid időn belül az ötszörösére kívánják növelni. "Ehhez jó alapot biztosít a mai napon aláírásra kerülő együttműködési szándéknyilatkozat és a szaúdi király ösztöndíj programja, amelynek keretében 150 ezer szaúdi fiatal tanul külföldön" - tette hozzá az államtitkár.

A szaúdi hallgatók elsősorban az orvosi, műszaki és az informatikai képzések iránt tanúsítanak érdeklődést - jelezte Szijjártó Péter.

államtitkár emlékeztetett arra, hogy Szaúd-Arábia "jelenleg a második legjelentősebb partnerünk az arab világban, ennek megerősítése érdekében az idén kereskedőházat tervezünk nyitni Rijádban".

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Duma Aktuál: Lawrence Butcher simán lenyomná Trumpot és Bident

Duma Aktuál: Lawrence Butcher simán lenyomná Trumpot és Bident

Mikor kell az áfát hozzáadni az árhoz?

Mikor kell az áfát hozzáadni az árhoz?

Radar 360: Kövér szülésre buzdít, az orvosok katasztrófától tartanak

Radar 360: Kövér szülésre buzdít, az orvosok katasztrófától tartanak