szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) szerint a szolgáltatási színvonal emelése érdekében a felügyelete alá tartozó Volán társaságok autóbuszainak indokolt cseréje akár évi 300-400 új jármű beszerzését is szükségessé teheti.

Az MTI érdeklődésére a szaktárca közölte: a budapesti helyi közösségi közlekedésben üzemeltetett mintegy 1300 darab autóbusz átlagéletkora meghaladja a 18 évet, a Volán társaságok helyi és helyközi közlekedésben használt mintegy 6000 autóbusz hasonló adata 12 év feletti.

A kormány tavaly tavasszal a korábbi érték kétszeresére, 100 milliárd forintra emelte a Magyar Fejlesztési Bank Közösségi Közlekedésfejlesztés Finanszírozási Programja keretösszegét, ebből a forrásból a személyszállítási közszolgáltatást végző vállalkozások egyebek mellett új járművek vásárlását is fedezhetik.

Eddig a teljes keretből mintegy 22,5 milliárd forintot a Volán társaságok kötöttek le - közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Fekete-Győr miniszterelnök-jelölt lesz?

Fekete-Győr miniszterelnök-jelölt lesz?

Otthagyta a DK-t két óbudai politikusa

Otthagyta a DK-t két óbudai politikusa

Navalnij egész Oroszországot tüntetni hívja mára, komoly összetűzések lehetnek

Navalnij egész Oroszországot tüntetni hívja mára, komoly összetűzések lehetnek