szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A Prae.hu szerint Horváth Iván, Nádasdy Ádám és Margócsy István is azok között a tanárok között van, akiket elküldenek az ELTE Bölcsészettudományi Karáról.

Tarján Tamás, Kálmán László, Tverdota György után Horváth Iván, Margócsy István és Nádasdy Ádám nevével bővült azoknak az egyetemi professzoroknak a listájra, akiket elbocsát az ELTE BTK. Korábban Radnóti Sándor esztéta neve is felmerült, ő azonban cáfolta az értesülést mondván, szóbeli ígéretet kapott, hogy megtarthatja állását.

Hétfőn a Nol kezdte közzétenni a kirúgott oktatók nevét, kedden a prae.hu bővítette a listát. Az újak közül Nádasdy Ádám nyelvész már hétfőn utalt rá, nem csodálkozna, ha őt is elbocsátanák.

Elsőként a hvg.hu számolt be arról, hogy több oktatót elbocsát az ELTE Bölcsészettudományi Kara. Másnap Dezső Tamás, a bölcsészkar dékánja elismerte, hogy 22 oktatót küldenek el. Az érintettek egy részét kényszernyugdíjazzák, a többieket arra kötelezik, hogy fizetés nélküli szabadságot vegyenek ki az év végéig.

Az Oktatói Hálózat korábban már kifejezte felháborodását az ELTE BTK-n megkezdődött elbocsátásokkal kapcsolatban. "Ez a lépés egyenes és régóta előre látható következménye a múlt év decemberében az Országgyűlés által elfogadott költségvetésnek. Hasonló döntések várhatóak a következő hetekben országszerte a felsőoktatási intézményekben" – írták.

Az egyetemfoglaló diákok kedden élőlánccal készülnek tiltakozni a kirúgáshullám ellen.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Zacher Gábor szerint is előfordul, hogy választani kell, kit tegyenek lélegeztetőgépre

Zacher Gábor szerint is előfordul, hogy választani kell, kit tegyenek lélegeztetőgépre

Alig használt Ferrari Enzo várja új gazdáját

Alig használt Ferrari Enzo várja új gazdáját

A Belkin új telefontartója mindig arra fordítja az iPhone-t, amerre a használója van

A Belkin új telefontartója mindig arra fordítja az iPhone-t, amerre a használója van