szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A Hajdú-Bihar megyei Konyáron tartott demonstrációt és fáklyás felvonulást szombat este a Jobbik.

Nem félelmet kelteni jöttünk, hanem kiállni egy helyi tanár és a kiszolgáltatott pedagógusok mellett - indokolta a Jobbik jelenlétét a helyi művelődési központ előtt egybegyűlt mintegy 300 demonstráló előtt Kulcsár Gergely országgyűlési képviselő, a Jobbik hajdú-bihari elnöke.

A jobbikos politikus egy konyári tanárra utalt, akit a roma gyerekekre tett megjegyzései miatt távolítottak el az állásából. Kulcsár Gergely hozzátette: azért tartják fáklyás felvonulás keretében a Magyar élet menetét Konyáron, hogy jelezzék, "kiállnak a tisztességes konyáriak mellett, akik nap mint nap ki vannak téve a cigánybűnözésnek".

A demonstrálók között többen a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület, illetve a Magyar Őrsereg egyenruháját viselték. Néhányan jobbikos ás árpádsávos zászlókat lengettek. Az MTI helyszínen lévő tudósítója nagyon erős rendőri készültséget látott a településen. A bevezető utakon minden gépkocsit igazoltattak a rendőrök, a demonstrációra érkezők gépkocsijait pedig rendőri felvezetéssel kísérték a művelődési ház közelében kialakított parkolóhoz.

A művelődési ház elől rendőrök sorfala között indult meg és haladt végig a fáklyás menet a településen. Az egyik útelágazásnál mintegy 50 helyi roma várta az addig csendes felvonulókat. "Éljenek a romák, éljenek a magyarok!" - kiabálták a romák, "Ria, ria, Hungária!" - skandálták válaszul a fáklyás felvonulás résztvevői.

A rendőrök szinte hermetikusan elzárták a két csoportot egymástól, a felvonulókat végigkísérték a településen, ahol este békésen véget ért a demonstráció.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Putyin annyira bízik az orosz vakcinában, hogy magát is beolttatja vele

Putyin annyira bízik az orosz vakcinában, hogy magát is beolttatja vele

Két gyalogost is elütöttek hétfő reggel Budapesten, az egyikük meghalt

Két gyalogost is elütöttek hétfő reggel Budapesten, az egyikük meghalt

Kiss Ádám: Építsünk gyárakat a Balatonra!

Kiss Ádám: Építsünk gyárakat a Balatonra!