szerző:
HírTV
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Az Országgyűlés elnöke a Hír TV Péntek8 című műsorában beszélt a szellemi és politikai értelemben vett hideg polgárháborúról, a materiális világban pozíciókat vesztő baloldalról és a legarcátlanabb magyar politikusról.

A baloldal azt a látszatot akarja kelteni, hogy Magyarországon baj van – mondta a HírTV-nek Kövér László, az Országgyűlés elnöke. Szerinte a jelenlegi alkotmánymódosítást azok támadják, akik az elmúlt évek gazdaságpolitikájának a vesztesei voltak. A fideszes politikus szerint ez egy hisztériakampány, amihez külföldről jön a segítség. Sokakat zavar az alkotmánymódosítás, és ennek érdekében minél nagyobb hisztériát csinálnak, hogy a külföldi média sok vágóképet tudjon készíteni, aztán ezzel lehet majd bizonyítani, hogy Magyarországon nem stabil a demokrácia és külföldi beavatkozásra is szükség van – mondta a házelnök.

A Fidesz székházát elfoglalókra utalva kijelentette, hogy azok lépik át a határokat, akik a parlamentben a maradék egyharmadba sem fértek be. Kövér szerint a baloldali értelmiség az emberekben lévő rosszra apellál és próbálja kikezdeni azokat az értékeket, amelyek összetartják a társadalmat, így az egymás iránti bizalmat, az együvé tartozást, valamint a jövőbe vetett hitet.

A fideszes politikus szerint mára összeomlóban van a II. világháború után liberális dogmára épült világ, amelynek főszereplői "nem szeretnének csak úgy letakarodni a porondról". Kövér László szerint ez okozza az említett hidegháborús állapotot, amelynek Magyarország szimbolikus helye, hiszen a kormánypártok kétharmados parlamenti többséggel komoly fordulatot tudtak elérni az elmúlt húsz év liberális kényszerpályához képest.

A szombaton Budapestre érkező román kormányfőről szólva elmondta, hogy nem fogják kiutasítani az országból Victor Pontát, „ugyanis mi nem tekintünk a románokra ellenségként. Nekik is meg kell érteniük, hogy itt, Közép-Európában közös csónakban evezünk. Sajnos nekik a székelyek a legnagyobb problémájuk, miközben a valós veszélyt nem érzékelik.”

Kövér kitért az ellenzékre is, azt állítva, hogy az ellenzéki vezetők közül Bajnai a legarcátlanabb, mert míg Mesterházy csak államtitkár volt a korábbi kormányok idején, ő volt miniszter és miniszterelnök is. Bajnainak ebbéli pozícióiban  lett volna lehetősége kezelni a válságot, „bár lehet, jobb lett volna, ha nem is kezeli, és akkor a polgári kormánynak nem kellett volna hirtelen előteremteni 500 milliárdot. Aki figyeli a politikai történéseket, az tudja, hogy a Bajnai-féle társaságot Amerikából pénzelik” – tette hozzá Kövér. „Bajnai Gordonnak azt kellett volna mondania, hogy szégyellem a pofámat, (...) el is megyek a fészkes fenébe”.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Füstölt a Kútvölgyi kórház ablaka, a tűzoltók is kivonultak

Füstölt a Kútvölgyi kórház ablaka, a tűzoltók is kivonultak

Varga Mihály bejelentette, hogy kedden majd bejelentenek valamit

Varga Mihály bejelentette, hogy kedden majd bejelentenek valamit

Megtalálták a galaxis maradványait, ami összeütközött a Tejútrendszerrel

Megtalálták a galaxis maradványait, ami összeütközött a Tejútrendszerrel