szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A Párbeszéd Magyarországért (PM) arra szólítja fel Pintér Sándor belügyminisztert és az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságot vezető Bakondi Györgyöt, hogy a hétvégi hóhelyzet során elmaradt, illetve rosszul meghozott intézkedések miatt még hétfőn ajánlják fel a lemondásukat.

Dorosz Dávid budapesti sajtótájékoztatóján elmondta, az ügyben egyébként 21 kérdést is intéz a belügyminiszterhez. Többek között arra kíváncsi, hogy a tárca miért nem készült fel időben, miért nem tette meg a megfelelő intézkedéseket.

Szavai szerint az, amit a Belügyminisztérium (BM) és az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság művelt, „önmagában katasztrófa volt” és csak súlyosbította a helyzetet. Hangsúlyozta, hogy a nyilvános időjárás-jelentésekből napokkal előtte lehetett látni, hogy milyen súlyos helyzet fog kialakulni, de a BM mégsem tett semmilyen megelőző intézkedést.

©

Az úton ragadtak két dolgot kaptak a Belügyminisztériumtól: egy „bugyuta” sms-t és „pofátlan, pökhendi mondatokat” Pintér Sándortól – jelentette ki. A belügyminiszter nem akarja vállalni a felelősséget azért, amit ő és munkatársai elrontottak, ehelyett kifogásokat keres. Ezek Magyarország belügyminiszteréhez méltatlan mondatok, az pedig „gusztustalan”, hogy a bajbajutottakra akarja hárítani a felelősséget – tette hozzá. Az, hogy százak rekedtek az utakon, az Orbán Viktor, Pintér Sándor és Bakondi György hibája – szögezte le.

A képviselő a PM és az Együtt 2014 nevében részvétét nyilvánította az extrém időjárás miatt elhunytak hozzátartozóinak és mindenkinek, aki bajba jutott vagy kárt szenvedett. Egyúttal köszönetet mondott a rendőrség, a katasztrófavédelem és mentőszolgálatok tagjainak a munkájukért és helytállásukért.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
40 millió Pfizer-vakcinát rendelt a WHO

40 millió Pfizer-vakcinát rendelt a WHO

Szerbiában kitűzőkkel igyekeznek népszerűsíteni a Covid-oltást

Szerbiában kitűzőkkel igyekeznek népszerűsíteni a Covid-oltást

Bukarest hétfőtől újranyit

Bukarest hétfőtől újranyit