szerző:
Hír24
Tetszett a cikk?

Sipos Imre lesz az új közoktatási helyettes államtitkár – tudta meg a Hír24. Elődje, Gloviczki Zoltán már tavaly bejelentette lemondását, de akkor még marasztalták. Posztjáról végül április 15-én távozik.

Gloviczki Zoltán jelentős részt vállalt a köznevelési törvény kidolgozásában. Már tavaly októberben is kérte felmentését, amikor kiderült, hogy a 2013 szeptemberére ígért, jelentős béremeléssel járó pedagógus-életpálya bevezetése 2014 januárjára tolódhat.

Hoffmann Rózsa akkor marasztalta Gloviczki Zoltánt, akire a megfeszített törvényalkotási munka miatt továbbra is szükség volt. Úgy állapodtak meg, hogy tavaszig marad a helyén, amíg fontos feladatait lezárja. A helyettes államtitkár távozásának hírét hétfőn a hvg.hu-nak is megerősítették az oktatásért felelős államtitkárságon.

Az Index hétfőn azt írta, hogy értesülései szerint már megvan a távozó helyettes államtitkár utóda, de még nem tudni, ki az. A Hír24 szerint ugyanígy nyilatkozott Hoffmann Rózsa is, konkrét nevet viszont ő sem mondott.

A Hír24 több forrásból is úgy értesült, hogy az új államtitkár-helyettes a székesfehérvári Teleki Blanka Gimnázium volt igazgatója, a 47 éves Sipos Imre lesz, aki most a helyi tankerületet vezeti. Ebbe a gimnáziumba járt annak idején Orbán Viktor miniszterelnök is.

Sipos Imre 1989-ben, matematika-fizika szakos tanárként végzett Szegeden, egy évig dolgozott a Videoton szoftverlaborjában. 1990-től a Teleki Blanka Gimnáziumban tanított.

„Érdekes volt belecsöppenni az osztályfőnökségbe, fiatal tanárként nagyon intenzíven éltem meg a kamasz diákjaim gondjait, bajait, sokukkal a mai napig is rendkívüli kapcsolatban vagyok. Aztán eltelt nyolc év, 1998-ban, a kollégák buzdítására megpályáztam az igazgatói posztot. Kétféle nézet van: az ember vagy vezetőnek születik, vagy azzá válik. Szerintem nem elég erre születni, vezetővé válni ugyancsak kemény és hosszú folyamat” – nyilatkozta decemberben a feol.hu-nak.

Április közepétől Hoffamnn Rózsa jobbkezeként már Sipos Imre vezényli le egyebek mellett a kerettantervek és az új tankönyvrendszer bevezetését, de feladata lesz a még mindig kaotikusan működő Klebelsberg Intézményfenntartó Központ „bejáratása" is – olvasható a Hír24-en.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!