szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Négy nappal az újranyitás után megint lakat került a budapesti Sirályra: a klub új helyén a tulajdonos tájékoztatása szerint felmondták ugyanis az addigi bérlő, a Roham bár szerződését, amellyel a Sirály együttműködött volna – írják a Sirályt működtető Marom Klub Egyesület csütörtök esti közleményében.

A Király utcából a Vas utcába tette át székhelyét nemrég a Sirály. A klub és a Vas utcában működő Roham bár fúzióját tervezték, és erről meg is állapodtak a bárt üzemeltető céggel. Utóbbit a héten akarták írásba foglalni – közölte a Marom Klub Egyesület.

Csütörtökön azonban, a megnyitó után négy nappal már nem tudtak bejutni a Vas utcai épületbe, mert lecserélték a zárakat, „dekorációinkat, transzparenseinket letépték, a bejáratokat és az ablakokat a következő felirattal tapétázták ki: Tisztelt vendégek!!! A Roham Bár bérleti jogviszonya megszűnt. A bérlemény átépítés alatt. Várható nyitás: 2013. 09. 01. Üzemeltetési igazgatóság”

Az ingatlan magántulajdonosa, akitől a Roham Bárt működtető cég is bérelte a helyiségeket, azt a tájékoztatást adta a Sirály tagjainak, hogy a Roham Bár üzemeltetőjének tartozása miatt felmondták a bérleti szerződést. A cég állítása szerint április 29-én szóban megállapodtak a tulajdonossal a tartozások rendezéséről és a hely további zavartalan működtetéséről.

A Marom Klub Egyesület felajánlotta a tartozások rendezését. „A konfliktus rendezése érdekében hajlandóak vagyunk további tárgyalásokat folytatni, bízva abban, hogy végre megtaláljuk új fészkünket a Vas utcában. Vagy máshol.”- tették hozzá a közleményben, amelyben az is benne van: péntek este 7 órától nyilvános fórumot tartanak az ügyben a MÜSZI nevű helyen a Blaha Lujza téren.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!