szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

G. Fodor Gábor, a Századvég stratégiai igazgatója 13,4 millió forint értékeben kapott tanácsadási megbízásokat a Fidesztől - közölte a 444.hu, amely korábban kikérte és meg is kapta a frakciókhoz köthető szerződéseket az országgyűléstől.

G. Fodor Gábor, a Századvég stratégiai igazgatója 2011 szeptemberétől havi 700 és 745 ezer forint közötti összegért ad tanácsot a Fidesz Kulturális Kabinet Oktatási és Tudományos munkacsoportjának, illetve “törvényjavaslatra vonatkozó tanácsadást” is végez - közölte a 444.hu.

A portál összesen 19 G. Fodorhoz köthető szerződést talált 13,4 millió forint értékben (ezen felül munkaadója, a Századvég is kapott megbízásokat a Fidesztől). A 444.hu többször is megpróbálta elérni G. Fodort, de nem reagált a megkeresésükre, így pontosan nem tudni, milyen tanácsokat adott a kormánypárti frakciónak.

portál korábban arról is beszámolt, hogy a frakciók kikért szerződései szerint a 86 éves Grosics Gyula volt futballista, az Aranycsapat kapusa 2011 eleje óta 21 alkalommal kapott pénzt a Fidesztől, jellemzően 190 és 400 ezer forint közötti összegeket főleg tanácsadásért és háttéranyag gyűjtésért.

Az is kiderült, hogy legalább két alkalommal, összesen 1,2 millió forint értékben kapott kommunikációs tanácsadói megbízást a Füleky Kft. is, aminek korábban Rákay (Philip) Kálmán, a közszolgálati M1 tévécsatorna intendánsa volt résztulajdonosa. Felesége, Wieber Orsolya testvérével közös cége szintén kapott kommunikációs tanácsadási megbízást a Fidesztől, két szerződésre 1,2 millió forintot - írta a 444.hu.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!