szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A 25 éves férfi kétszer is szexre kényszerítette a kiszolgáltatott 12 éves fiút. A vádlott és védője felmentésért és enyhítésért fellebbezett, így az ítélet nem jogerős.

Nem jogerősen hét év börtönre ítélte, és hét évre eltiltotta a közügyektől a Kazincbarcikai Járásbíróság azt a 25 éves férfit, aki egy gyermekotthon lakóját kényszerítette fajtalankodásra – közölte a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség kedden.   

A Kazincbarcikai Járási Ügyészség szemérem elleni erőszak bűntette miatt emelt vádat a 25 éves férfival szemben.

A vádlott rendszeresen járt az egyik vidéki gyermekvédelmi otthonba, ahol az ott élő kiskorúakkal ismerősi-baráti viszonyt alakított ki. 2011 augusztusában a gyerekek az otthon melletti parkban, a patak partján játszottak. A vádlott is csatlakozott hozzájuk, amikor pedig a fiúk felöltöztek, egyiküket, egy akkor 12 éves fiút visszatartott, és felszólította a közösülésre. A gyermek tiltakozott, de a vádlott erőfölényével visszaélve megerőszakolta – mondta el az ügyész. 

Három hónap múlva ismét megjelent az otthonban a vádlott férfi. Ugyanazt a fiút ismét arra kényszerítette, hogy eltűrje a fajtalanságokat. Mindkét alkalommal megfenyegette a gyereket, hogy megveri, ha ezekről bárkinek beszél. A nevelőknek azonban feltűnt a fiú különös viselkedése, faggatni kezdték, így derültek ki a történtek.

A férfit letartóztatták. Az eljárás során érdemi nyilatkozatot nem tett, csupán tagadta a sértett által elmondottak elkövetését. A gyerek azonban mindvégig következetesen mondta el az esetet. Ezt mind nevelői, mind a pszichológus szakértő életszerűnek és megélt élménynek véleményezték.

A vádlott és védője felmentésért és enyhítésért fellebbezett, így az ügy a Miskolci Törvényszéken folytatódik. A vádlott továbbra is előzetes letartóztatásban van.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Anglia visszaáll a járványkészenléti rendszerre, de máshogy

Anglia visszaáll a járványkészenléti rendszerre, de máshogy

Nyakunkon az új időszámítás a kártyaelfogadásban. Ön felkészült?

Nyakunkon az új időszámítás a kártyaelfogadásban. Ön felkészült?

Lenyűgöző lelet került elő az apokaliptikus Pompejiből: úr és szolgája testét rekonstruálták

Lenyűgöző lelet került elő az apokaliptikus Pompejiből: úr és szolgája testét rekonstruálták