szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A Jobbik csupán félmegoldásnak tartja az ózdi vízkorlátozást, és a villanyórák esetében már bevált megoldást, vagyis az előre feltöltött kártyás fizetési rendszert támogatná.

Egyed Zsolt közleménye szerint a fogyasztásért mindenkinek fizetnie kell, és mélységesen felháborítónak tartják a DK és az MSZP "álszent hozzáállását az ügyhöz, mivel az ingyenélés elősegítése és a bűnözők támogatása minden tisztességes embert felháborít".

A jobbikos politikus azt írta, Ózd "az ipari mennyiségű vízhasználat miatt" korlátozta a közkutak használatát, mivel ezzel a cigánytelepen élők 13 millió forintos kárt okoztak. Egyed Zsolt úgy véli, hogy a borsodi város "nem köteles milliókat költeni a cigányság pazarló életvitele miatt, miközben a város a magyar embereket sem munkával, sem lehetőségekkel nem tudja segíteni".

A Jobbik szerint a megoldás Ózdon és az egész országban egy értékalapú társadalom létrehozása: "aki termel, az tud fogyasztani, aki nem termel, az nem fogyaszt" – zárul a közlemény.

Az ózdi önkormányzat június végi döntése értelmében "vízpazarlás" miatt egyes kifolyókat elzártak, míg több csapban szűkítőket helyeztek el, így csak csordogál a víz a kutakból – jelentette a helyszínről vasárnap az MTI tudósítója.

Az ózdi önkormányzat szerint a közkutak "helytelen használata" több mint 10 millió forintjába kerül évente a városnak, ezért a 123 közcsapból 27-et lezártak, 61 kútnál csökkentették a nyomást, emiatt akár percekig is eltart, hogy tíz liter vizet folyasson valaki vödrébe, palackjaiba.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!