szerző:
MTI
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Szabó Tímea független országgyűlési képviselő, az Együtt-PM szövetség társelnöke beperli az Országgyűlés Hivatalát azért, mert - mint vasárnap a Képviselői Irodaház előtt tartott sajtótájékoztatóján elmondta - akadályozták képviselői munkájában és korlátozták a véleménynyilvánítási jogát.

Szabó Tímea azt mondta: amennyiben a bíróság elutasítja, akkor alkotmányos panasszal az Alkotmánybírósághoz (Ab) fordul. Ezzel egy időben megindítják a strasbourgi eljárást is, s tudják, hogy az európai emberi jogi bíróság nekik ad majd igazat és a véleménynyilvánítás szabadsága mellé  áll.

Mint kifejtette: azért indítják meg a két eljárást párhuzamosan, mert az Együtt-PM szövetség szeretné tudni, hogy a magyar bíróság és a magyar Alkotmánybíróság mit gondol arról, "hogy a házelnök, a fideszes maffiakormányzás megpróbálja elhallgattatni az ellenzéki képviselőket". Ráadásul úgy, hogy azoknak nincs meg sem a tisztességes eljáráshoz, sem a jogorvoslathoz való joguk - tette hozzá.

Szabó Tímea szerint Kövér László házelnök folyamatosan bünteti az Együtt-PM-es képviselőket azért, "mert elvégzik a demokratikus ellenzéki képviselőkhöz méltó munkájukat", amiért kritizálják "a maffiakormányzást Magyarországon". Az Együtt-PM szövetség számára elfogadhatatlan, hogy "Kövér László házelnök gyenge idegzetű pedellus módjára személyes szabadságharcot vív a szólásszabadság és a véleménynyilvánítás szabadsága ellen" - fogalmazott a képviselő, hozzáfűzve, hogy most, miután a házelnök 50-50 ezer forintos büntetéssel sújtotta őt és Jávor Benedeket, arra kényszerülnek, hogy lépéseket tegyenek.

Az Együtt-PM társelnöke elmondta: a végsőkig küzdeni fognak a szólás-, és a véleménynyilvánítás szabadságáért. Hozzátette: tudják, hogy "a Fideszben általános az, hogy megfélemlítik a fideszes képviselőket, megfenyegetik őket akár egzisztenciálisan is" de - mint mondta - ez gyenge próbálkozás a PM-es képviselőkkel szemben. Nem fogják hagyni, hogy ilyen módon megfélemlítsék őket és 2014-ben győzni fognak - jegyezte meg az az ellenzéki politikus.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Verekedtek, disznóbelsőséget dobáltak egymásra tajvani parlamenti képviselők – videó

Verekedtek, disznóbelsőséget dobáltak egymásra tajvani parlamenti képviselők – videó

Nyomasztó marad az időjárás a hétvégén, de legalább havazhat

Nyomasztó marad az időjárás a hétvégén, de legalább havazhat

Vasárnap éjjel leáll a Bubi, de tavasszal 1200 új bringa érkezik

Vasárnap éjjel leáll a Bubi, de tavasszal 1200 új bringa érkezik