szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A volt miniszterelnök az ATV betelefonálós műsorában először ismerte el, hogy elkésett a lemondása.

Somogyi Zoltán Fórum című betelefonálós műsorában ismerte el először nyilvánosan Gyurcsány Ferenc, hogy már korábban le kellett volna mondania. A volt miniszterelnök többek között a baloldali összefogásról, és az ellenzéki szövetségből való kitaszítottságáról is beszélt a politológus-műsorvezetőnek. A Demokratikus Koalíció elnöke szerint már 2008-ban, a "szociális népszavazás" után le kellett volna köszönnie. Ehelyett még egy évig próbálkozott a kormányzással és a reformokkal.

Gyurcsány arról is beszélt, hogy szívesen vacsorázna Orbán Viktorral, akivel magánemberként nincs baja. Szólt a ma a Szabadság hídon rendezett DK-gyűlésről is, amelyen ötezren vettek részt. Szerinte eddig egy ellenzéki párt sem mert utcára vonulni, noha az MSZP képes lehet erre.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!