szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A Fidesz-KDNP-frakció többsége nem jelent meg az esztergomi képviselő-testület csütörtöki ülésén, ezért Tétényi Éva független polgármester fél óra várakozás után határozatképtelennek nyilvánította az ülést.

A polgármester a tervezett kezdési időpont után azt kérte a tíztagú, a többséget adó frakciótól, hogy jelen lévő három képviselőjük mellé még ketten jelenjenek meg a határozatképességhez, és dolgozzanak együtt a város érdekében, mert "nem kell annyira komolyan venni azt a visszaléptetést" - tette hozzá.

A polgármester ezzel arra utalt, hogy a hét elején a Fidesz új városi elnöke, György Róbert közölte: a következő ciklusban a jelenlegi képviselők közül senkit nem kívánnak indítani, és az új képviselőket a tagság közül, a Fidesz választókerületi elnökének egyetértésével választják ki.

A felhívásra fél órán belül egyedül Steindl Balázs frakcióvezető érkezett meg, és azt mondta, nem tud további érkezőkről. Tétényi Éva felvetésére, miszerint "akkor ön alól kiment a frakció", azt válaszolta, "ahogy mondja". A polgármester ezután az ülést határozatképtelenné nyilvánította.

Meggyes Tamás volt fideszes polgármester, aki nem vett részt az ülésen, az MTI-nek elmondta, nem érzi igazságosnak a Fidesz városi elnökének azt a döntését, hogy a tíztagú frakcióból a következő választásokon senkit nem indítanak.

"Ez kollektív büntetés. Azt mondani, hogy tíz emberből mind a tíz hibás, azt jelenti, hogy a Fidesz alkalmatlan" - jelentette ki. Hozzátette, hogy "a frakcióból több ember van, aki áldozatos munkát végzett, és békét csak úgy lehet kötni, ha elismerjük azok munkáját, akik ezekben a nehéz években áldozatokat hoztak".

György Róbert, a Fidesz városi elnöke és Steindl Balázs frakcióvezető az MTI-hez eljutatott közleményükben hangsúlyozták, hogy az ülésen a jobbikos és a volt LMP-s, jelenleg független képviselő sem vett részt, azon túl, hogy magánjellegű elfoglaltsága miatt a Fidesz-KDNP-frakció több tagja sem tudott megjelenni, tehát a határozatképesség nem egyedül a Fidesz-KDNP-frakción múlott.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Megújult a VW legnagyobb divatterepjárója, az 5 méternél hosszabb Teramont

Megújult a VW legnagyobb divatterepjárója, az 5 méternél hosszabb Teramont

Hegyomlásnyi méretű, de sportkocsiként lő ki ez az 1000 lóerős új amerikai pickup

Hegyomlásnyi méretű, de sportkocsiként lő ki ez az 1000 lóerős új amerikai pickup

A járvány és a zendülés árnyékában visszafogott elnöki beiktatás lesz Washingtonban

A járvány és a zendülés árnyékában visszafogott elnöki beiktatás lesz Washingtonban