szerző:
hvg.hu

Azt állítja a szombati Magyar Nemzet, hogy Sajó Andrea, az Országos Széchenyi Könyvtár főigazgatójának felmentésében szerepet játszott, hogy tavaly hivatali autójával halálra gázolt egy motoros rablót. Sajó Andrea szerint viszont nem játszhatott benne szerepet.

Azok után, hogy pénteken az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) menesztette az Országos Széchenyi Könyvtár igazgatóját, a szombati Magyar Nemzet azt írta, hogy Sajó Andrea eltávolításában szerepet játszott, hogy nem jelentett feletteseinek egy halálos autóbalesetet.

©

A lap azt írta, hogy Sajó Andrea volt az az autós, aki tavaly decemberben az óbudai Kolosy tér közelében autójával üldözőbe vett egy, a kocsi ablakát betörő és onnan az asszony táskáját ellopó motorost, akivel pár száz méterrel később úgy ütközött, hogy a motoros a kórházban meghalt. A Magyar Nemzet szerint Sajó nem jelentette a balesetet a minisztériumnak, akik ezt mulasztásként értékelték. A lap azt írja, hogy a rendőrség halált okozó közúti veszélyeztetés gyanújával hallgatta ki Sajó Andreát.

Sajó Andrea azonban azt mondta a lapnak, hogy menesztésének nem lehet oka a baleset, hiszen annak ügyében még tart a nyomozás, nem született semmilyen ítélet, és az autó nem is a minisztériumé, hanem a könyvtáré volt. Felmentését az Emmi nem is indokolta semmivel, ezért indoklást kért az Emmitől – mondta. Korábban a Népszabadságnak arról is beszélt, hogy nem érte váratlanul a menesztés, mivel a jelenlegi kulturális kormányzattal kezdetektől hűvös volt a viszonya.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!