szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Egyetlen oldalon négy képen szerepel a kerületi polgármester az V. kerületeiek számára ingyen terített helyi bulvárlapban. Duplaoldalas riportban tekinthetnek bele az olvasók a celebpolgármester magánéletébe, de vannak szép nők, rezsicsökkentés, kábítószer és ingyentankönyv is.

Krumpli kutyás családi történettel szerepel Rogán Antal a City című, ingyenesen terjesztett kerületi újság legfrissebb számának dupla oldalán. A színes, szép kivitelezésű tabloidban, amelyből hiányzik az impresszum, nem fukarkodnak a kerületi polgármesterről szóló tartalmakkal.

Az egyik oldalon négyszer szerepel Rogán: két változatban krumpliszsákot cipel, illetve adogat a kerületi kedvezményeskrumpli-akción, illetve egy másik cikk illusztrációjaként szintén két képen szerepel egy közönség soraiban ülve más fideszes kerületi polgármesterek társaságában, miközben fölötte öles betűk hirdetik a címsorban, hogy "Idősbarát önkormányzatok".

©

Na de mi mindent csinált Krumpli, a Rogán család kutyája? Például ellopott 20 rétest, ahogy a kerületi újság első oldalán írják. Ezen kívül segített Antalnak rabul ejteni későbbi felesége szívét. A beagle ugyanis Rogán Antal Valentin-napi ajándéka volt az állatbarát Gaál Cecíliának. Azt is megtudjuk a kerületi polgároknak szóló cikkből, hogy a haspók kutyát a házaspár két gyermeke is nagyon kedveli.

Mindjárt a Rogán család életét bemutató cikk alatt láthatjuk, hogyan "leste meg" a kerületi újság Rogán Antal egyeztetését Nagy Gábor Tamás I. kerületi polgármesterrel. A "lesifotón" mindkét politikus zavartan mosolyogva lefelé néz egy kávézó asztalánál.

"A belvárosiak lapja" alcímet viselő újság ezen kívül egy konzervatív bulvárlap megszokott tartalmait közli: k,  mit csinál a Szomszédok című teleregény szereplői közül, kibe szerelmes Liptay Claudia, mire költötték Száváék a rezsicsökkentéssel megspórolt pénzt, hogyan javított a tanárok életén a béremelés, és hogyan jutott ki a kábítószerek poklából Szabó Győző, Stohl András, valamint a quimbys Kiss Tibor. Az utóbbi témáról Zacher Gábor toxikológus mellett az utca embere is kifejti véleményét, miszerint "a drogosok mindent megtesznek, akár lopnak is a szerért", és "onnan már csak lefelé vezet az út".

Az utolsó oldalon még elfért két promóciós anyag. Az egyik a a tankönyvellátásról szól, miszerint sokaknak segítség az ingyen tankönyv, a másik pedig a Palotanegyed megújulásáról.

Celebpolgármester és szép lányok építkezéseken

Egy-két Google-kereséssel kideríthető, hogy a City már 2009-ben is megjelent az V. kerületiek postaládájában. Rendszeresen foglalkozik a celebpolgármester magánéletével és egyéb kampánytémákkal.

Rendszeresen visszatérő elem, hogy szép lányok folyadékot visznek a megfáradt munkásoknak az építkezésre. A legfrissebb számban a Barátok köztös Kárpáti Rebeka látogatta meg teával a Kossuth tér felújításán munkálkodókat, 2010 szeptemberében pedig "Dundika, a kebelcsoda is segített az építkezésen, limonádét vitt a munkásoknak" egy belvárosi építkezésre.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A lemondó sms ellenére elment az oltópontra, és megkapta az AstraZenecát egy budapesti férfi

A lemondó sms ellenére elment az oltópontra, és megkapta az AstraZenecát egy budapesti férfi

Tavaly haltak meg a legtöbben Olaszországban a második világháború óta

Tavaly haltak meg a legtöbben Olaszországban a második világháború óta

EUobserver-elemzés: Új szelek kezdenek fújni Brüsszelben

EUobserver-elemzés: Új szelek kezdenek fújni Brüsszelben