szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Arcátlanul átvert egy idős nőt egy ismeretlen, úgy, hogy a fiának adta ki magát, és kikönyörögte tőle megtakarított pénzét – írja a Blikk.

Vasárnap éjjel egy telefonhívás riasztotta T. Rezsőné Katalint, azt az idős nőt, akinek esetét a Blikk írta meg hétfői számában. A telefonban egy hang a nő fiának adva ki magát azt közölte vele, hogy elrabolták őt, és adja oda a pénzét a lent várakozó taxisnak, különben megölik. Az idős, járókeretes asszony ijedségében nem is kételkedett, és egyből összepakolta pénzét és ékszereit, majd leevickélt az utcán várakozó taxishoz, aki kezet fogott vele, megnézte az átadott szajrét, és bő gázzal elhajtott. A csalóknak még arra is volt érkezésük, hogy egy telefonhívást később is megeresszenek, amelyben a magát a nő fiának kiadó férfi azt kéri a mamájától, hogy ne szóljon a rendőrségnek, majd ő jelentkezik. A nő megfogadta a tanácsot, aztán persze beérkezett egy hívás a valódi fiától, aki az egészből nem értett semmit.

A Blikk emlékeztet rá, hogy Győrben ugyanígy csaltak ki pénzt: ott két nő követelt váltságdíjat az idősektől bajban lévő unokaként bemutatkozva, esetleg azt mondták, hogy a rokon tartozik valakinek, és a pénzért őket küldték. A lapnak a rendőrök elmondták, hogy ezt a fajta bűncselekményt súlyosbítja, hogy az anyagi kár mellett nagy lelki megrázkódtatás is éri a sértetteket, hiszen attól rettegnek, hogy szeretteiknek valóban baja esett.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Álmentős fosztott ki több magyar vendégházat

Álmentős fosztott ki több magyar vendégházat

Véget ér a VW Golf amerikai pályafutása

Véget ér a VW Golf amerikai pályafutása

Botrány Ausztriában: soron kívül kaptak oltást polgármesterek és azok családtagjai

Botrány Ausztriában: soron kívül kaptak oltást polgármesterek és azok családtagjai