szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Az MSZP azt ígéri, ha kormányra jut, azonnal érdemi illetményemelést hajt végre a rendvédelmi dolgozóknál.

Harangozó Tamás frakcióvezető-helyettes szerdán sajtótájékoztatón elmondta: emellett társadalmi szempontból méltányos szolgálatinyugdíj-rendszert vezetnének be.

Véleménye szerint radikális szemléletváltásra van szükség a rendvédelmi politikában: demonstratív rendőri akciók helyett ezért a végrehajtó-állományt erősítenék, megháromszoroznák a lakossággal közvetlen kapcsolatban álló körzeti megbízottak számát és növelnék a polgárőrségek támogatását. Megszüntetnék az állomány tagjainak "totális ellenőrzését" és az olyan "elitgárdákat", mint a Terrorelhárítási Központ (TEK) és az Országgyűlési Őrség.

Harangozó Tamás felszólította a Belügyminisztériumot, hogy a vizsgálat lezárulta után a parlament illetékes bizottságának számoljon be a TEK hétfői esti akciójáról, amelynek során a Ferenciek terén vétlen lövés érte az egyik terrorelhárítót kollégájának fegyveréből.

Tóbiás József frakcióvezető-helyettes a szocialisták szembesítő kampányának részeként arról beszélt: a rendteremtésre vonatkozó fideszes ígéretek megvalósulása helyett az elmúlt három évben romlott az emberek biztonságérzete. A bűnügyi statisztikák javulása elsősorban annak köszönhető, hogy a szabálysértési értékhatár 20 ezerről 50 ezerre forintra nőtt - emelte ki.

Az MSZP-s politikus azt is mondta, hogy a pénzbehajtás lett a rendőrség fő feladata: jelentősen nőttek a bírságbevételek, több mint ezeregyszázan dolgoznak az e-útdíjfizetés ellenőrzésében, az új sebességmérők üzemeltetéséhez pedig további háromszáz rendőrre van szükség.

Tóbiás József szerint bár a Fidesz azt ígérte, jó fizetséget ad a rendőröknek, a kormány ehelyett befagyasztotta az illetményalapot, csökkentette a cafeteriát, csak az "elitgárdák" munkatársai jártak jól. Hozzátette: a Fidesz új rendőrség létrehozását vetítette előre, de neki sem kezdett a rendőrség modernizálásának, a TEK és a parlamenti őrség létrehozásával pedig megbontotta a rendőrség szervezeti egységét.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Most még Brüsszelre hagyja a Facebook megrendszabályozását a magyar kormány

Most még Brüsszelre hagyja a Facebook megrendszabályozását a magyar kormány

Épp most rendeltek el rovarirtást egy budapesti hatosztályos gimnáziumban, így nem indul hétfőn az oktatás

Épp most rendeltek el rovarirtást egy budapesti hatosztályos gimnáziumban, így nem indul hétfőn az oktatás

Lancet: Nem halálosabb a koronavírus brit mutánsa, csak sokkal fertőzőbb

Lancet: Nem halálosabb a koronavírus brit mutánsa, csak sokkal fertőzőbb