szerző:
hvg.hu
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Kedden délelőtt még egy utolsó egyeztetésre ülnek össze az ellenzéki pártok, de a nagy kérdések információink szerint már eldőltek.

Mesterházy Attila vezeti majd a közös ellenzéki listát, az első öt helyen rajta kívül – sorrendben – Bajnai Gordon, Gyurcsány Ferenc, Fodor Gábor és Szabó Tímea osztozik majd – tudta meg a hvg.hu. Információink szerint kedden délelőtt fél tízkor még egy utolsó tárgyalási fordulóra gyűltek össze az MSZP, az Együtt-PM és a Demokratikus Koalíció vezetői, de úgy tudjuk, a legfontosabb kérdésekben már megegyeztek, és dél körül be is jelenthetik a megállapodást.

Ma meglehet az utolsó kézfogás
©

A Népszabadság információi szerint a Demokratikus Koalíció 13 egyéni körzetben indíthat jelöltet, és elindul Kuncze Gábor is Szigetszentmiklóson. Kuncze korábban cáfolta, hogy parlamenti ambíciói lennének, és egy szocialista forrásunk sem akarta kommentálni a napilap információit. Cáfolta ugyanakkor informátorunk, hogy Bajnai Gordon inkább „leiratkozna” a közös listáról, csak hogy ne kelljen Gyurcsány Ferenccel együtt szerepelnie rajta. „Nem volt ilyen, Gordonnak valóban okozott egy kis dilemmát, de meg lehetett győzni” – mondta informátorunk. Az Együtt egyik tárgyalója szerint „komoly dilemmát jelentett, hogy az összefogás és az esély megteremtése érdekében dönteni kellett Gyurcsány Ferenc ragaszkodása ügyében”. Úgy tudjuk, jelképesen csatlakozhat az összefogáshoz Schmuck Andor szociáldemokrata pártja is, ők eleve nem kértek sem listás, sem egyéni képviselőjelölti helyeket, csak azt, hogy a programjukból vegyenek át néhány elemet – ezt a szocialisták vállalhatónak tartják.

A déli sajtótájékoztatót egyébként nem az MSZP székházában tartják – legutóbb, amikor Mesterházy Attila és Bajnai Gordon megegyezett, hogy tárgyalásokat kezdenek a DK-val, itt történt a bejelentés – egy szocialista vezető szerint „kifejezetten azért, hogy ezzel is demonstráljuk: ez innentől már nem egy MSZP-hez köthető ügy, hanem a demokratikus ellenzéké”, ezért "valamilyen egyik párthoz sem köthető, szimbolikus helyszínen", a Parlamentben lesz a bejelentés.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Visszavágott a Veszprém a svéd bajnoknak

Visszavágott a Veszprém a svéd bajnoknak

Kórházat mikor fogsz átadni? - széttrollkodták a fociakadémiát avató Orbán Viktor oldalát

Kórházat mikor fogsz átadni? - széttrollkodták a fociakadémiát avató Orbán Viktor oldalát

Hatalmas füsttel ég egy ház a Teréz körúton, nem jár a villamos a Jászai és az Oktogon között

Hatalmas füsttel ég egy ház a Teréz körúton, nem jár a villamos a Jászai és az Oktogon között

Az LMP vizsgálja, mennyire szennyezett a levegő az országban

Az LMP vizsgálja, mennyire szennyezett a levegő az országban

Handó visszavág

Handó visszavág

Tűzgömb száguldott át Magyarország felett az égen péntek este

Tűzgömb száguldott át Magyarország felett az égen péntek este