szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Ismét úgy buktak le telefontolvajok Budapesten, hogy felvétel készült a bűncselekményről. Vasárnap az 5-ös buszon kapták ki egy nő kezéből a telefonját. A járművön volt kamera, nem sokkal később elkapták a két tolvajt.

Vasárnap késő este egy 48 éves nő kezéből kapták ki a telefont az 5-ös buszon Zuglóban, az Erzsébet királyné útja és az Öv utca kereszteződésében.

Szinte egy pillanat alatt történt minden: a felvételen látszik, hogy egy barna kabátos, kapucnis férfi gyanúsan bámulta az egyik ülő utast, megvárta az ajtó nyitását, majd kitépte a telefont áldozata kezéből és elrohant.

Egy másik kapucnis alak hátrébb ült, a 13 másodperces felvétel végén ő is felpattanni látszik, valószínűleg ő lehet a másik gyanúsított.

A lopás nem sokkal vasárnap éjfél előtt történt egy új Mercedes Citarón, amelyen van biztonsági kamera. A sofőr szólt a rendőröknek. A két tolvajt a sértett személyleírása alapján a zuglói járőrök 20 percen belül elfogták az Erzsébet Királyné útja és Nagy Lajos Király útja kereszteződésében.

A két férfival szemben lopás miatt indítottak eljárást, de mindkettőjüket szabadlábon hagyták – derül ki a police.hu-n olvasható közleményből. Arról nincs hír, hogy az ellopott telefon előkerült-e.

Az esetről készített videót a Budapesti Közlekedési Központ Facebook-oldalára töltötték fel.

Az új budapesti buszokon működő kamerák korábban is segítettek már, a felvételek alapján többször is kaptak már el rongálókat.

2012 októberében a 3-as metrón lopták el egy fiatal nő telefonját, és arról az esetről is készült videó, de azt az egyik utas rögzítette a telefonjával. A tolvaj ott is megvárta, hogy megálljon a jármű és nyíljon az ajtó, majd felkapta a telefont és elrohant. A rendőrök később elfogták.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Az irodai munkavégzéshez szinte már csak egy telefon kell

Az irodai munkavégzéshez szinte már csak egy telefon kell

Koronavírus: elhunyt 214 beteg, 3 millió 419 ezer a beoltottak száma

Koronavírus: elhunyt 214 beteg, 3 millió 419 ezer a beoltottak száma

Elszántság és kreativitás

Elszántság és kreativitás