szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Túl hangos a mozgólépcső a 4-es metró II. János Pál pápa téri állomásán, a Népszínház utca egyik házának lakói ezért nyílt levelet írt a BKK-nak.

–"Hetek óta zavarja éjszakai nyugalmunkat a II. János Pál pápa téri metróállomás mozgólépcsőinek folyamatos, ütemes zaja" – írják a Népszínház utca 28/a ház lakói Vitézy Dávidnak címzett levelükben, amelyben arra is kitérnek, hogy a mozgólépcsők közvetlenül a térről, a felszínről indulnak, nincs előterük, csak egy leereszthető rács.

Mint írják, a Népszínház utca 28-tól a metrólejárat 20-25 méterre található, a metróépítés alatt pedig a toronyház falai megrepedeztek, amiért kártérítést sem kaptak, ráadásul az építkezést ünnepnapokon, hétvégén és éjjel is folytatták  írják a lakók.

"Naivan úgy gondolták – úgy gondoltuk –, mindez majd jóra fordul, ha véglegesen elkészülnek a metróállomással. Sajnos, csalódnunk kellett. Nyugalmunk nem térhetett vissza, és - ha menekülőre fognánk és meg akarnánk szabadulni lakásainktól –, tapasztalatnánk az elértéktelenedésüket, hiszen senki sem vállalja a folyamatos zajártalmat, kivéve, akit erőszakkal kész helyzet elé állítanak, ahogyan minket" – panaszkodnak a lakók, akik ezért arra kérik Vitézy Dávidot, a BKK vezérigazgatóját, hogy hivatalból vizsgálják ki az ügyet, és közöljék, hogy változtatni fognak-e a dolgon, és ha igen, hogyan.

A Metróért Egyesület a Facebook-oldalán közölte, csütörtökön délután 5 óra magasságában megmérték a zajszintet a helyszínen. A mozgólépcsők üzemeltek, az állomás bejárata előtt 60-66 decibel hangerősséget mértek, az épületben két lakásban 40-45 decibel közötti érték volt mérhető, az egyesület szerint ezért nem a zaj mértéke, hanem annak monotóniája lehet zavaró a késő esti órákban a lakók számára, amikor már a felszíni forgalom zaj hatása minimálisra csökken.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Ötven napja van lélegeztetőgépen Bányai Gábor fideszes képviselő

Ötven napja van lélegeztetőgépen Bányai Gábor fideszes képviselő

Mobilra is jöhetnek a legnépszerűbb PlayStation-játékok

Mobilra is jöhetnek a legnépszerűbb PlayStation-játékok

A Világ Könyvfővárosa címre pályázik Budapest

A Világ Könyvfővárosa címre pályázik Budapest