szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az LMP A paksi bővítést most azonnal kell leállítani! címmel intéz felhívást az MSZP és a vele szövetségben lévő pártok képviselőihez, nekik az LMP által összehívott parlamenti ülésen kellene az indítvány mellett, Orbán Viktor politikája ellen kiállniuk.

„Ez nem az a helyzet, amikor az oroszokkal bármiféle szerződést aláírhatunk”- utalt a héten Ertsey Katalin az LMP frakciójából a Krímben történtekre és arra, hogy a magyar kormánynak most azonnal fel kellene hagynia az oroszbarát politikájával, a paksi szerződés ügyét pedig nem szabadna továbbvinnie.

A magyar-orosz paktum már nem csupán Magyarország, az LMP szerint téves politikájáról, hanem egy bizonyosfajta állásfoglalásról is szólhat, ennek a korrigálására szólít fel az ellenzéki párt, ami az MSZP és az Összefogás segítségével kívánja megszavaztatni az eddig megkötött megállapodások felmondását. Véleményük szerint az MSZP-t mielőbb aktivizálni kell, nem elég ugyanis akkor lépni, amikor ők, újra kormányra kerülve tervezik, addigra már rég késő lesz. Korábban Mesterházy Attila MSZP-elnök ígérte azt, hogy kormányra kerülve felfüggesztenék a paksi beruházás miatt között magyar-orosz hitelszerződést.

Szél Bernadett, az LMP társelnöke a közleményükben arra hívta fel a szocialisták figyelmét, hogy Orbán Viktor azért tudott decemberben egyáltalán Moszkváig futni és az oroszokkal megállapodni, mert ők akkor is a kivárás politikáját választották és nem támogatták az általuk kezdeményezett vitanapot. Most azonban már nekik is fel kell ismerniük, hogy nincs több idő, az ukrajnai orosz beavatkozás fényében mielőbb vissza kell szerezniük az ország függetlenségét. 

Az LMP arra kéri az MSZP-t, hogy mielőbb biztosítsák a parlamenti üléshez szükséges aláírásokat, hogy végre megakadályozhassák Orbán Viktor és Putyin a magyar emberek háta mögötti üzletelését.

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!