szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Öt kamionnal megérkeztek Medinára a NATO-radar darabjai csütörtökön délután - írja a Teol.hu Tolna megyei online lap.

Meghozták Olaszországból annak a NATO-radarállomásnak a darabjait, amelyet a Tolna megyei Medinán állítanak fel. A Teol.hu felvételeket is közöl arról, ahogyan az öt kamionról leemelik az alkatrészeket, amelyeket aztán az olasz SELEX ES szakemberei egy, a radartornyon található daru segítségével emelnek majd a helyükre pénteken.

2014 végén a radar hadrendbe állításának folyamata elkezdődhet és 2015 első negyedévére be is fejeződhet - írja a lap, amely azt is összefoglalja, hogy az új 3D-s NATO radarnak a három kilométer felett repülő égi járműveket mindenképpen látnia kell, de az ennél alacsonyabban haladókat is észlelni lehet vele. A RAT 31 DL típusú lokátor a régiekhez képest nem csak a tárgyak ferde távolságát és oldalszögét, de a magasságát is mutatja, miközben ezt a három adatot a régiek közül két berendezés csak együtt tudja produkálni. Az új radar akár 470 kilométeres hatósugárral képes működni.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Fennállt a bűnismétlés veszélye, letartóztatták az SZFE-maszk miatt késelő férfit

Fennállt a bűnismétlés veszélye, letartóztatták az SZFE-maszk miatt késelő férfit

Orbán Viktort beoltották

Orbán Viktort beoltották

Mintha nem is lenne válság: 39 százalékkal nőtt a 4iG árbevétele tavaly

Mintha nem is lenne válság: 39 százalékkal nőtt a 4iG árbevétele tavaly