szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Az LMP azzal számol, hogy törvényes és demokratikus lesz az április 6-i országgyűlési választás, de úgy véli, kétségek merülnek fel a tekintetben, hogy mennyire lesz tisztességes. A párt adottesetben felülvizsgálná a multikkal ktött szerződéseket.

Semmiféleképpen nem a tisztességet erősíti , hogy a kormány "több milliárd forintból kampányol a kormánypárt mellett" - mondta Schiffer András miskolci sajtótájékoztatóján. Ezt az állítását a politikus arra alapozta, hogy "3 milliárd forintos a kormányzati kommunikációs büdzsé". "Nem a tisztességet erősíti, hogy egy úgynevezett civil szervezet szintén a kormány érdekében folytat kampányt". 

Szerinte ha a helyi gazdaságokat, értékesítési szövetkezeteket segítené a kormányzat, akkor a kistelepülések elnéptelenítése megállítható lenne. Kijelentette: az LMP-nek az a határozott álláspontja, hogy az a politika, amely huszonöt éve a külföldi tőke vonzására tett fel mindent, megbukott, "ez a politika nem tudott esélyt, reményt adni a hátrányos helyzetű térségben élő embereknek", ezeket a településeket "vissza kell kapcsolni az ország vérkeringésébe".

Az LMP társelnöke arról is beszélt, hogy ha a párt április 6-án kellő felhatalmazást kap a választóktól, akkor "haladéktalanul felülvizsgálják valamennyi stratégiai megállapodást, amit akár Orbán Viktor, akár elődjei kötöttek különböző multicégekkel". Schiffer András hozzátette: nem a multik zsebét kell tömni sok pénzzel, hanem a helyben élőket kell segíteni, "mi nem egy összeszerelő országot szeretnénk, mi a tudásgazdaságba és a helyi gazdaságba szeretnénk forrásokat fektetni".

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Kapitány a spanyolok elleni vereségről: Talán még szégyellték is magukat

Kapitány a spanyolok elleni vereségről: Talán még szégyellték is magukat

Miért nem kerülnek előre az oltási tervben az óvodai és iskolai dolgozók?

Miért nem kerülnek előre az oltási tervben az óvodai és iskolai dolgozók?

Halálra gázolt a vonat egy nőt Dorognál

Halálra gázolt a vonat egy nőt Dorognál