szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Witzmann Mihály tagadja, hogy a Közgép pénzelte volna a kampányát, szerinte elegendő a kampányra a törvényben megszabott összeg. Mint mondta, jogi lépéseket tesz az ügyet lehozó újság ellen. A siófoki fideszes jelölt szerint újabb bajai videó a róla kiszivárgott hangfelvétel.

Witzmann Mihály tagadja, hogy a Közgép támogatta volna a kampányát. Siófok és környéke Fidesz-KDNP-s országgyűlési képviselőjelöltje az erről szóló cikk miatt jogi lépéseket tesz rágalmazás, becsületsértés és szándékos lejáratás miatt – közölte csütörtökön. 

Mint arról a hvg.hu is beszámolt, egy hangfelvételen fideszes politikusok – Balázs Árpád, Siófok polgármestere és Witzmann Mihály – állítólag arról beszélgetnek, hogy a Közgép beszállhat a kampányba, "mint eddig minden választásba be is szállt". Az ügyben Schiffer András, az LMP társelnöke feljelentést tesz.

"A Közgép Zrt. semmilyen formában nem támogatta a kampányomat. Fel sem ajánlotta azt, és el sem fogadtam volna, mert a törvény által biztosított források éppen elegendőek a kampányköltségek fedezésére".

A politikus szerint a megjelent felvételrészletek és azok leírása több ponton is csúsztatásokat, valótlanságokat tartalmaznak, ezért felvetődik a manipuláció gyanúja, éppen úgy, mint például a hamis bajai videó esetében.

A kivonatos leirat nyilvánosságra hozatalát Witzmann Mihály egy lejárató kampány részének tartja. Értékelése szerint ez "egy reménytelen helyzetben lévő pártszövetség kétségbeesett próbálkozása annak érdekében, hogy a Józsa-, Harangozó-, Szigetvári-, Gyurcsány-, Kőhegyi- és Simon-ügyekről elterelje a figyelmet".
   

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Bár még nincs is vakcina, egy magyar cég már a fizetős oltásra készül

Bár még nincs is vakcina, egy magyar cég már a fizetős oltásra készül

Macron: Mi nem Magyarország vagyunk

Macron: Mi nem Magyarország vagyunk

Szándékosan gázoltak el szemtészállítókat, akik egy boltban kerestek menedéket

Szándékosan gázoltak el szemtészállítókat, akik egy boltban kerestek menedéket