szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A baloldali ellenzék pártjai az uniós nagykövetekhez írt levélben kifogásolják, hogy a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) megbírságolta az ATV-t - erről közös közleményükben tájékoztatták szombaton az MTI-t.

Az MSZP, az Együtt, a Demokratikus Koalíció, a Párbeszéd Magyarországért és a Magyar Liberális Párt a levélben felidézik: az NVB azért bírságolta meg a kereskedelmi televíziót, mert a bizottság szerint az ATV a kormányváltók vasárnapi budapesti demonstrációjának közvetítése során politikai hirdetéseket sugárzott. Ezzel szemben a televízió csak magát a rendezvényt közvetítette - szögezték le.

Ugyanakkor felhívták a figyelmet azokra az "anomáliákra", amelyek szerintük az új választójogi törvényből és az új politikai hirdetési szabályokból fakadnak és amelyek "a gyakorlatban azt bizonyítják, hogy a pártok egyenlő esélyei a kampány során egyre inkább sérülnek a kormányzópárt, a Fidesz javára".

Közlésük szerint, "egyetlen uniós tagország sem lehet érdekelt abban, hogy inkorrekt vagy illegitim legyen a magyarországi választás éppen a májusi uniós  voksolás előtt, mivel a következmények a térség politikai stabilitására is befolyással lehetnek - írták a "kormányváltó" erők.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!