szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Rétvári Bence, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM) államtitkára szerdán arra szólította fel a szélsőbal- és a szélsőjobboldal politikusait, hogy fejezzék be a fővárosi német megszállás áldozatai emlékművével kapcsolatban az utcai agressziót és a gyűlöletkeltést.

Bíznak benne, hogy az emlékmű kérdését lehet békésen is rendezni - mondta a Fidesz-KDNP országgyűlési képviselője. Rétvári Bence szerint semmiképpen nem tartják jónak, hogy akár jobb-, akár baloldali szélsőségek indulatot szítsanak, gyűlöletre uszítsanak, vagy agressziót keltsenek. Hozzátette, ezt a politikát vasárnap a választópolgárok egyértelműen elutasították.

A KIM államtitkára arra szólított fel, hogy tartsák tiszteletben a választók döntését és akaratát, ne a düh határozza meg a politikát. Azt mondta, a választópolgárok által elutasított pártvezetők indították és keltik a politikai hisztériát. "Hívják vissza csapataikat, szimpatizánsaikat és állítsák le a randalírozást Budapest és Magyarország közterein" - fogalmazott Rétvári Bence.

Arra az újságírói kérdésre, hogy a szocialista Steiner Pál helyi népszavazást kezdeményezett az V. kerületben, az államtitkár úgy reagált: vasárnap Belváros-Lipótváros polgárai is szavaztak, ők is nemet mondtak a jobb- és a baloldali szélsőségekre egyaránt és nem támogatták azt a politikát, amit a mostani "gyűlölethadjárat" vezetői meghirdettek.

A német megszállás áldozatainak tiszteletére állítandó budapesti emlékmű építésének munkálatai kedden kezdődtek meg az V. kerületi Szabadság téren. Kedd este azonban tüntetők megbontották azt a kordont, amelyet a tervezett emlékmű talapzata köré állítottak az építők.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A jegybank már több mint 800 milliárd forintot tolt bele az államadósságba

A jegybank már több mint 800 milliárd forintot tolt bele az államadósságba

Merkel: Még semmit nem tettek, hogy a szegény országok is kapjanak a koronavírus elleni oltásból

Merkel: Még semmit nem tettek, hogy a szegény országok is kapjanak a koronavírus elleni oltásból

SOS Központ szolgáltatást indított a Telenor, az idősebb családtagoknak jöhet jól

SOS Központ szolgáltatást indított a Telenor, az idősebb családtagoknak jöhet jól