szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A felcsúti polgármester szerint őt nem a Fidesz-kormányok tették az ország leggazdagabb vállalkozóinak egyikévé. Mészáros Lőrinc a Heti Válasznak adott interjúban arról beszélt, hogy földije, Orbán Viktor már 1999-ben álmodozott egy futballakadémia megalapításáról.

A csütörtökön megjelenő Heti Válasznak adott interjút a nyilvánosságot kerülő Mészáros Lőrinc felcsúti polgármester, aki gázszerelőből lett az ország leggazdagabb embereinek egyike.

Az interjúban Mészáros Lőrinc a felcsúti stadionról is beszélt. Volt iskolatársához, Orbán Viktorhoz hasonlóan ő is azt állítja: "közpénz egyetlen fillér sem jött'" a Pancho arénára. Hacsak valaki a társasági adó felajánlását nem tekinti annak – tette hozzá. A stadion egyébként nem Felcsúté, hanem a Puskás Akadémiáé, amely több száz gyereknek nyújt bentlakásos futballozási lehetőséget – mondta Mészáros Lőrinc.

A beruházás nagyrészt akkor valósult meg, amikor Orbán még ellenzékben politizált. Az ügynek olyan támogatói voltak, mint Csányi Sándor vagy Demján Sándor – olvasható az interjúban.

Mészáros Lőrinc
©

Mészáros szavai szerint Orbán Viktor már 1999-ben a futballakadémia megalapításáról álmodozott, és szüksége volt olyan emberekre, akik segítenek neki ennek az álomnak a megvalósításában. Mészáros Lőrincet kérte fel kuratóriumi elnöknek, amikor 2004-ben megalapította az akadémiát működtető alapítványt.

A felcsúti polgármester azt mondta, cége már 1991-ben rengeteg munkához jutott, amikor a környékbeli településeken elkezdték kiépíteni a gázhálózatot. "Később is sikeresen vállalkoztam tovább, tehát nem a Fidesz-kormányoknak köszönhetően gazdagodtam meg" – fogalmazott.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!