szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Orbán Viktor szerint nem középénzből, hanem a vállalkozók által felhasznált pénzből épült fel Felcsúton a Pancho Aréna. A kormányfő erről az általa eddig mellőzött Hír24-nek adott interjújában beszélt, melyben a riporternek azt mondta: gondolkodásában ő is a kommunista örökséggel küzd.

A felcsúti Pancho Aréna átadásán sikerült a Hír24 riporterének szóra bírnia Orbán Viktor, aki korábban egyszer sem adott interjút a portálnak.

A riporter a beszélgetés során felelevenítette, hogy a miniszterelnök korábban a Hír TV-nek adott interjújában azt mondta, nem szeretnének arányt téveszteni. Arra a kérdésre, nem aránytévesztés-e, hogy egy 1800 fős faluban felépítenek egy ekkora stadiont, a kormányfő azt mondta: "A helyzet úgy fest, hogy egy akadémiának a kellős közepén állunk, ez Magyarország egyik kiemelkedően jó akadémiája, és a terveink szerint Európának is ez lesz az egyik legjobb akadémiája. Nem vagyunk ettől nagyon messze. [...] Mi azt gondoljuk, hogy mindig lesz Magyarországon elegendő gyerek, aki futballozni akar, és szeretne egy ilyen stadionban, egy ilyen akadémián játszani. Lehetne éppen Budapesten is, de a Puskás Akadémia nem Budapesten működik, hanem Felcsúton" – magyarázta a kormányfő.

Arra a kérdésre, milyen érzés az, hogy az adófizetők gyakorlatilag felépítettek egy stadiont a kormányfő háza mellett, Orbán Viktor úgy reagált: "A magyar gazdaságplitikai gondolkodás régóta küszködik azzal a kommunista örökséggel, amelyet most az Ön okfejtéséből is hallhattunk. Meg kéne érteni, hogy a pénzt a vállalkozók termelik meg, és a vállalkozók döntötték el, hogy hova adják. [...] Ez a vállalkozók pénze, ők használták föl, ezért nem közpénz."

A portál közpénz és a stadion kapcsolatát firtató a kérdést Schmitt Pál volt köztársasági elnöknek is feltette, aki csak annyit mondott: "Merjünk nagyok lenni."

Hernádi Zsolt Mol-vezér akkor tért ki az újságíró kérdései elől, amikor elhangzott az Interpol szó.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!